Відповісти на грубість друга варто однією фразою, порадила експерт / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Якщо друг серед інших людей вам нагрубив, не варто "ковтати" образу, - йому треба відповісти фразою із трьох слів.

Відповідати на грубість обов'язково потрібно у дружньому тоні, розповіла експерт з етикету Сара Джейн Хо, яка навчалася у Гарварді. "Якщо друг нагрубив вам у соціальному середовищі, я люблю використовувати відповідь з трьох слів: "З тобою все гаразд?", - приводить пораду експерта cnbc.com. За її словами, ця фраза може дати зрозуміти грубіяну, що він не може переступати через вас, але водночас ви лишаєтеся ввічливими.

Співбесідниця також порадила, як реагувати на грубі питання від рідних. "Якщо це ваші брати й сестри чи двоюрідні брати, з якими ви виросли, цілком нормально, якщо ви можете трохи підколоти їх", - сказала вона.

Відео дня

Хо додала, що з дядьками та тітками варто бути більш шанобливими. Експерт сказала, що у разі грубих питань з їхнього боку, вона просто посміхається, а потім відводить погляд чи відсторонюється від них.

Корисні поради щодо спілкування - сьогодні це варто прочитати

Експерти раніше пояснили, як зрозуміти, що людина бреше. Зазначається, що потрібно, зокрема, звертати увагу на те, як співрозмовник розповідає якісь історії з життя.

Наприклад, свідченням брехні може бути те, що одну й ту ж саму історію вам розповіли зовсім по-різному. Крім того, брехливість людини може видати те, що в розповіді прозвучало дуже багато конкретних деталей.

Вас також можуть зацікавити новини: