Чоловік відмовився від цукру на місяць, але після кількох "ефектів", знову взявся за солодощі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Чоловік разом з дружиною вирішив провести експеримент та сісти на дієту "без цукру" на місяць, щоб дослідити, чи справді відмова від цієї "білої смерті" настільки ефективна, як кажуть деякі вчені.

Він вирішив, що хоче прожити довге та здорове життя, отже, можлива зміна харчової звичка стане у нагоді для здійснення цієї мети. Всі моменти цього досвіду та зміни, які відчував організм чоловіка протягом місяця, описав Newsweek.

В рамках експерименту було вирішено відмовитися від всіх продуктів, які можуть містити цукор. Навіть від таких альтернатив, як стевія, натуральні фруктові соки тощо. 

Відео дня

В перші дні було доволі легко не вживати солодке, адже чоловіку разом з коханою була не притаманна звичка налягати на солодощі. Невелика криза настала на 3 день - чоловік відчував себе "жахливо" та був постійно не в настрої. 

Це тривало не довго. Вже на 7 день відмови від цукру він відчував себе надзвичайно добре, але потім стався повторний стрибок в настрої - його знову переслідувало постійне відчуття пригніченості. 

"У мене були злети і падіння. Озираючись назад, я зрозумів, що на четвертий день ми проходили через симптоми абстиненції (стан, який виникає при свідомій відмові від чогось. Часто його пов'язують з істерією, страхом та іншими проявами неврозів - УНІАН)", - заявив він. 

На 9 день життя без солодкого ваги показали мінус 3 фунти. Тобто чоловіку вдалося схуднути приблизно на 1,5 кг трохи більше ніж за тиждень. Вже через два тижні від початку експерименту його загальна вага зменшилась на 5 фунтів (майже 3 кг).

"Це справді свідчило про величезну кількість калорій з цукру, які я споживав раніше. Відмова від цукру змушує людей худнути", - вказав він.

За його словами, серед найскладніших моментів такої дієти була відносна незручність, адже більше не можна було, при нагоді, завітати у перший ліпший заклад та швидко наїстися якимось фастфудом. Також у перший період дуже сильно тягнуло на солодке. Але кінцевий ефект був протилежним. 

Під кінець експерименту бажання їсти солодке майже зникло. Якщо до відмови від цукру чоловік міг зірватися на бездумну купівлю того ж морозива та з'їсти за раз майже пів літра цього солодкого, то потім цей імпульс пропав. 

Також покращилося загальне самопочуття організму. Ще одним плюсом була зміна раціону на користь більш білкових та ситніших продуктів.

"Я помітив, що більшу частину часу відчував себе ситніше, і це, мабуть, була найважливіша зміна для мене. Коли ми були голодні, ми їли яйця, м’ясо, макарони з домашнім соусом без додавання цукру, фрукти та овочі на перекус", - згадав він. 

Чоловік розповів, що закінчення "експерименту з цукром" пара вирішила відсвяткувати невеликим застіллям. Його родзинкою був десерт - морозиво з темного шоколаду, полуниця та арахіс з гарячою помадкою зверху. Однак перша спроба з'їсти солодке після місяця відмови від цурку далася взнаки. 

"Коли я черпав гарячу помадку, я злизав її з ложки і трохи почекав. Моє серце почало битися, і мені стало погано", - поділився експериментатор. 

За його словами, врешті пара повернулася до колишнього способу життя, але з певними корективами: тепер солодке почали їсти ще рідше, адже його просто не хотілося вживати. Також, навіть при ласуванні "забороненим", всі продукти здавалися солодшими на смак, ніж були раніше. 

"Я повернувся на цю "цукрову доріжку", але вживаю цукру менше, ніж раніше, і це добре. Думаю, воно того варте", - заявив чоловік. 

Вчені навели ще один аргумент на користь відмови від цукру

Нагадаємо, минулого місяця видання The Independent опублікувало цікаве дослідження вчених про вплив цукру на нирки. Виявилося, що споживання продуктів, які містять цукор, може призвести до утворення каменів у нирках.

Ймовірність виникнення такої проблеми на 40% вища саме у тих, хто не відмовляє собі у солодкому, вважають дослідники. 

Вас також можуть зацікавити новини: