Чай з сіллю - в чому користь незвичайного напою / фото ua.depositphotos.com

Чай поряд з кавою є одним з найпопулярніших і широко вживаних в світі напоїв. Його п'ють в різних варіаціях: гарячим, холодним, з фруктами, з молоком, з травами... Ми розібралися, чому п'ють чай із сіллю, і в чому його користь.

Хто п'є солоний чай

Чай з сіллю був придуманий в Азії. П'ють його, зокрема, на Тибеті. Ви можете не бути фанатом чаю і не мислити життя без кави, але спробувати саме цей чай варто хоча б раз.

Його секрет досить простий: додавання навіть маленької дрібки солі прибирає гіркоту чаю, підсилює його аромат і надає пікантності. А якщо ви додасте ще й трохи цукру, смак напою заграє абсолютно новими фарбами. Основними компонентами чаю, який поширений в Центральній Азії, є сам чай, сіль і молоко.

Відео дня

Що буде, якщо випити чай з сіллю

Такий чай - відмінний антиоксидант. Він має імуномоделюючі властивості. Крім того, чай з сіллю допоможе позбутися похмілля і відновити водно-електролітний баланс.

Якщо ж пити зелений чай з морською сіллю, то можна швидко розпрощатися з втомою. Він відмінно тонізує і додає енергії. Крім того, багато хто п'є зелений чай з сіллю для схуднення.

Щоб приготувати зелений чай з молоком і сіллю, проваріть в сотейнику 1,5 чайних ложки заварки на літр води. Додайте 3 столові ложки цукру, 2 чайні ложки солі (без гірки). Потім, постійно помішуючи, влийте в чай літр молока і доведіть до кипіння. Але тут є важливий момент: чай не повинен кипіти. Як тільки побачите перші бульбашки - знімайте відвар з плити.

Чай з молоком і сіллю: користь

Якщо ви думали, що чай з сіллю - це занадто незвично, то ми здивуємо вас ще раз. Є місця, де п'ють чай з сіллю і молоком, адже саме такий оригінальний рецепт цього чаю.

Цей спосіб приготування напою також має свої переваги. Наприклад, молоко позитивно позначиться на роботі серцево-судинної системи за рахунок калію в складі. Він зміцнює стінки судин. Крім того, чай з сіллю і маслом, в який також додають молоко, ідеально підійде годуючим мамам. Цей напій збільшує лактацію.

Як приготувати чай з сіллю - автентичний рецепт

Відваріть чай в літрі води, після закипання влийте в нього коров'яче молоко, додайте трохи солі, рису і обсмаженого в олії борошна. Доведіть відвар до кипіння, процідіть і насолоджуйтеся пікантним смаком незвичайного напою.

Є й інша варіація приготування цього чаю:

  • залийте ложку заварки склянкою окропу і тримайте на вогні, поки не википить третина води;
  • процідіть заварку, додайте гаряче молоко і прокип'ятіть все разом ще 15 хвилин;
  • додайте трохи солі.

Гарячий напій розливається по чашках з додаванням невеликої кількості вершкового масла.

Вас також можуть зацікавити новини: