Кішки і коти можуть рухами хвоста натякнути на проблеми / фото ua.depositphotos.com

Хвороба улюбленої тварини є великим ударом для будь-якої людини. Іноді домашні улюбленці можуть просигналізувати, що щось не так. Наприклад, так відбувається, коли кішка трясе хвостом, як ніби мітить, або кіт трясе хвостом, коли пісяє. Буває, що причиною подібного може стати свербіж. Щоб виключити цей варіант, перевірте тварину на наявність шкідників. 

Кішка смикає хвостом - глисти та інші можливі проблеми

Варто пам'ятати, що свербіж у тварини викликають не тільки блохи, а й глисти. 

Якщо ж кішка смикає хвостом, коли гладиш, це може свідчити про її настрій. Подібним чином вона показує своє роздратування, стрес або грайливість. Визначити точно допоможуть подальші дії тварини. Однак коли кішка повертається задом і трясе хвостом перед вами, можете радіти - ви заслужили повну довіру свого улюбленця.

Відео дня

Ще одним варіантом, чому кішка трясе хвостом, коли пісяє, може бути проблема з сечовипусканням. Якщо це кілька разів повториться, то фахівці радять віднести улюбленця на огляд, щоб вчасно розібратися з проблемою.

Про що свідчить, коли кіт трясе хвостом, але не мітить

У кота нетипова поведінка також може сигналізувати про проблеми з сечовипусканням і його варто показати фахівцеві. Крім цього, подібні дії говорять про те, що улюбленець вирішив пополювати або пограти.

Якщо ж вас зацікавило, чому кіт смикає хвостом, коли його гладиш, то тут варто звернути увагу на загальну поведінку тварини. Якщо вона відсторонюється, то це ознака роздратування, якщо ж навпаки, то грайливості.

Коли кастрований кіт трясе хвостом, він може позначити територію. Це зазвичай відбувається, якщо він стикається з новим самцем, який не був кастрований. В цьому випадку неприємний запах буде навіть більш різким, ніж у звичайної тварини.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо кішка перестала ходити в лоток по-маленькому.

Вас також можуть зацікавити новини: