Ці 4 ознаки на тілі вкажуть на підвищений рівень холестерину в організмі / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато людей не усвідомлюють, що у них високий рівень холестерину, однак про це можуть просигналізувати 4 характерні ознаки на тілі. 

Про це заявив лікар загальної практики National Health Service Халід Залмай на своєму каналі в YouTube. За його словами, не завжди про високий холестерин можна дізнатися виключно за підсумком результатів аналізів крові, він має певні симптоми, цитує Express

"Ваша шкіра може показати вам ознаки наявності високого рівня холестерину", - стверджує фахівець.  

Відео дня

4 характерні ознаки на тілі про підвищений холестерин

1. Жовті горбки навколо повік. Це явище більш відоме у медицині як ксантелазма. Вона з'являється в разі, якщо організм накопичує зайвий холестерин навколо очей, заявляє Халід Залмай. 

Такі жовті горбки навколо повік можуть вказати на високий холестерин, акцентує лікар / фото wikipedia.org

"Ви можете помітити плоскі злегка підняті жовтуваті нарости навколо очей, і ці відкладення, як правило, не є шкідливими, болючими, сверблячими або чимось подібним, але вони можуть свідчити про неконтрольований високий рівень холестерину, діабет або інші проблеми зі здоров'ям", - пояснює він.

2. Жовті, червонуваті шишки. Вони також можуть вказувати на підвищений холестерин. Однією з головних причин такого висипання є високий рівень тригліцеридів - тригліцериди пов'язані з рівнем холестерину в нашому організмі, каже Халід. Такі шишки ще відомі як ксантоматоз. 

"Ксантоматозна" шишка може виникнути через високий холестерин, стверджує  Халід Залмай / фото SkinMaster

"Ці маленькі воскові прищі можуть з'явитися практично будь-де, тому вони можуть бути на ступнях, кистях, руках, ногах і навіть на сідницях", - акцентує він. 

3. Рогівкова дуга. Це назва біло-сірого кільця, яке може утворитися навколо роговиці ока. Таке утворення може бути пов'язано з високим рівнем жиру в крові та холестерином. 

Біло-сіре кільце навколо роговиці ока може свідчити про високий рівень холестерину / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

"Зазвичай арктида рогівки не викликає жодних проблем із зором, тому вона не впливає на зір, але, вона і не зникає сама по собі", - стверджує лікар.

За його словами, це захворювання частіше зустрічається у людей старше 80 років. 

4. Шишки або припухлості навколо колін, кісточок пальців або ліктів. Ці фізичні ознаки виникають, коли зайвий холестерин накопичується в різних частинах нашого тіла, каже Халід.

Шишки або припухлості навколо колін є ознаками високого рівня холестерину, заявляє лікар / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

Таке найчастіше трапляється з людьми, які мають генетично успадковану гіперхолестеринемією. Тобто в тих, хто має високий холестерин не через власні погані звички, заявляє лікар. Приблизно одна людина з 250 має подібне захворювання, стверджує він.

Які продукти можуть позитивно вплинути на рівень холестерину

Раніше ми називали кілька продуктів, які можуть позитивно вплинути на рівень холестерину в крові. Express радив додавати до своїх прийомів їжі овес, авокадо та боби. У чому полягає секретна властивість кожного з них - читай детальніше у матеріалі. 

Вас також можуть зацікавити новини: