Названі точні ознаки токсичного шлюбу / фото ua.depositphotos.com

Проблеми в шлюбі можуть роками бути непомітними або навмисно ховатися недобросовісним партнером. Є невеликі ознаки, які говорять про те, що ваш шлюб токсичний і саме час приймати жорсткі рішення.

Видання Your Tango назвало вісім маленьких ознак того, що ваш шлюб не просто "не в порядку", а він токсичний.

Ви сумуєте, часто плачете.

Я не плакса від природи, але за останні чотири роки свого шлюбу я часто плакала - коли їхала додому з роботи, коли лежала у ліжку і намагалася заснути, коли мила посуд, коли діти були зайняті після обіду.

Відео дня

Іноді наші підсвідомі емоції настільки сильні, що вони просто пробивають собі дорогу в наше "зараз", щоб ми не ігнорували їх.

Партнер знаходить недоліки у всьому, що ви говорите чи робите

Іноді нам здається, що ми нічого не можемо сказати або зробити правильно, але зовсім інша справа, коли цей прийом використовує ваш чоловік. Він критикує більше, ніж зазвичай? Він перейшов на особистості або нападає на вас?

Якщо ви відчуваєте, що вам потрібно відступити або що ви просто "не можете сказати нічого правильного", це може бути ознакою того, що ваш шлюб токсичний.

Ви брешете друзям або родичам про ваші стосунки

Ми всі не виставляємо свою брудну білизну на загальний огляд, але якщо ви продовжуєте говорити людям, що у вас все "добре", хоча знаєте, що стає тільки гірше, це може бути проблемою.

Якщо близькі друзі та члени сім'ї запитують: "У вас все добре?"- це неспроста. Ви можете подумати, що ви Віллі Вонка, який зберігає таємниці про те, як ви насправді справляєтесь із ситуацією, але навряд чи всіх можна обдурити.

Немає інтимної близькості 

Дотики - це така ж базова потреба людини, як їжа і вода. Ми всі потребуємо його, щоб відчувати зв'язок, любов і турботу.

Правило першого року тут не діє. Кожна заміжня жінка знає інтимні звички свого чоловіка: раз на тиждень, після спортзалу, два рази на місяць - все, що було "нормальним", тепер не відбувається.

Якщо ваш чоловік відмовляється від цієї прихильності, відмовляється відновити з вами стосунки або навіть зводить вас до того, що ви благаєте про такі елементарні речі, як обійми або тримання за руку, то, Х'юстон, у нас проблема.

Ви стали відсторонюватися від друзів, сім'ї або спілкування.

З цим не варто жартувати. Раніше ви зустрічалися з друзями щоп'ятниці ввечері після роботи, а тепер вам доводиться докладати зусиль, щоб підняти пульт і подивитися черговий епізод серіалу. Це знак.

Розмова з друзями чи мамою по телефону лише засмучує вас, здається, ніхто не розуміє, через що ви проходите, або ваш найкращий друг залишив для вас багато повідомлень. Токсичність у відносинах проявляється дуже потворними способами, і одним з них є депресія.

Ви постійно фантазуєте про те, щоб піти від чоловіка.

Я говорю не про фантазії, в яких ви думаєте втекти з Ченнінгом Татумом і стати його дівчиною. Ні. Я говорю про справжнє відчуття полегшення, яке ви відчуваєте при думці про життя без чоловіка.

Якщо ви заглядаєте в розділ "Здається в оренду" не тільки з швидкоплинною цікавістю, то, можливо, ваш розум намагається вам щось сказати.

Ми всі народжуємося з реакцією" бий або біжи" всередині нас. Коли ситуація стає емоційно чи фізично нестерпною, наша природна реакція - втекти від болю.

Відносини з чоловіком стали відверто грубими

Якщо випадкова колючка щодо залишеного сидіння унітазу перетворилася на зривання сидіння унітазу, прибивання його до решітки радіатора вантажівки та навішування на нього плаката з написом "Тепер він опущений, сосунок!", значить, ситуація набула неприємного обороту.

Будучи чоловіками та дружинами, ми всі знаємо, які "гарячі кнопки" мають наші кохані та як їх натискати. Але більшість з нас уникає їх, тому що не хоче робити чи говорити щось, що завдасть непоправної шкоди тому, кого ми любимо.

Якщо цього бар'єру більше немає, то словесна перепалка, як правило, швидко стає жахливою.

Не можете пригадати, коли востаннє були щасливі у шлюбі.

Я говорю про почуття, яке виникає, коли ти дивишся на свого чоловіка, що все правильно, що він все ще той, з ким тобі судилося бути, і що все буде добре.

Якщо ви просто не можете згадати, коли востаннє щиро дивилися на його обличчя і відчували це - або натомість відчували лише бажання вдарити його, - можливо, вам слід зробити крок назад і визначити, чи допомагають вам ці стосунки чи шкодять.

Ідеальних стосунків не буває, але ви повинні розуміти, що якщо більшість із цих ознак є у вашому шлюбі, то вам потрібно оцінити, чи збереження стосунків буде найкращим для вашого добробуту.

Раніше УНІАН писав, що психологи розповіли, про що не можна брехати партнеру, якщо хочете міцних відносин.

Вас також можуть зацікавити новини: