Стали відомі переваги вживання м'ятного чаю / колаж УНІАН з фото pixabay.com та ua.depositphotos.com

Чи не кращий трав'яний чай, якому приписують різні корисні властивості, - це напій з м'яти. Дієтолог Мелісса Аззаро зазначила, що ця рослина має протигрибкові та антибактеріальні властивості, тому вважається, що завдяки вживанню м'ятного чаю можна допомагати підтримувати порожнину рота у здоровому стані.

Вживання напою з такою рослиною може допомогти освіжити подих, приводить відомості експерта eatingwell.com. У дослідженні, опублікованому у 2021 році в Journal of Pharmacy and Pharmacology йдеться, що завдяки ментолу, який є у м'ятному чаї, напій має заспокійливу дію, сприяє розслабленню та зменшенню рівня стресу.

Також є думка, що такий напій може стимулювати роботу мозку, покращуючи когнітивні функції та здатність до концентрації уваги. "Це натуральна альтернатива без кофеїну, яка може допомогти підтримувати розумову активність, не викликаючи побічних ефектів, пов'язаних з кофеїном. Однак наукові дослідження цих переваг все ще тривають, і для їх підтвердження потрібні додаткові дослідження", - підкреслюється у статті.

Відео дня

Користь м'ятного чаю також описано у дослідженні BMC Biology, яке було проведено у 2022 році. Вчені знайшли ранні докази того, що напій має "противірусну активність, яка ефективна проти вірусу, що викликає COVID". Експерти підкреслили, що, попри це, м'ятний чай не варто розглядати як самостійний засіб для лікування інфекцій.

Цікаві новини про здоров'я - зараз це варто прочитати

Раніше була названа причина швидкого старіння. Експерт в галузі охорони здоров'я, невролог Дорсі Стендіш говорила, що люди швидше старіють у тому разі, якщо недосипають.

За словами невролога, найважливіше для життєвих сил людини та її самопочуття - "це висипатися".

Вас також можуть зацікавити новини: