Як швидко заснути, ділиться доктор / фото ua.depositphotos.com

Перехід на зимовий час напевно порушив режим сну багатьом. Дослідники розробили корисні практики, які допомагають людям засинати і зберігати хороший сон протягом декількох годин, пише New York Post.

Щоб допомогти тим, хто ночами довго не може заснути, доктор Джесс Андраде пропонує метод сну 10-3-2-1-0:

  • 10 - Припиніть вживання кофеїну приблизно за 10 годин до сну. "Напої з кофеїном виводяться з кровотоку приблизно через 10 годин і усувають стимулюючий ефект", - зазначила лікар.
  • 3 - За три години до сну необхідно відмовитися від рясного прийому їжі або випивання алкоголю. Експерти зазначають, що занадто пізній прийом їжі може перешкоджати сну, як і голод, тому надзвичайно важливо контролювати порції та продукти, які ви їсте перед сном.
  • 2 - Останні дві години перед сном доктор радить провести, намагаючись "розслабити мозок, записати всі завдання на наступний день і дати собі розумовий відпочинок".
  • 1 - За годину до сну треба скоротити використання електроніки, оскільки синє світло порушує природний цикл сну, додала Андраде.
  • 0 - Якщо ви дотримуєтесь цього методу, ви не натиснете кнопку затримки будильника вранці.

За словами доктора, даний метод може підійти не всім.

Відео дня

Проблеми зі сном - що повідомлялося раніше

Раніше УНІАН писав, що люди, які регулярно сплять п'ять або менше годин вночі, можуть піддаватися більш високому ризику розвитку симптомів депресії.

Автор нового дослідження, доктор Одеса Гамільтон зазначив, що ті чи інші проблеми зі сном часто розглядаються як ознака депресії, проте деякі висновки вчених показують, що все навпаки - це проблеми зі сном можуть з часом викликати депресію.

Вас також можуть зацікавити новини: