Не всі знають, як правильно зберігати банани, щоб вони довше залишалися свіжими. Є двоетапний трюк, перший крок - потрібно потримати фрукти на столі, щоб вони дозріли.
Після цього банани можна покласти в холодильник і там зберігати впродовж кількох днів, публікує слова старшої директорки з комунікацій у галузі харчових технологій у Міжнародній раді з інформації про харчові продукти Таміки Сімс видання Mirror.
"Зверніть увагу, що банани не зберігаються в холодильниках у продуктових магазинах. Банани можна зберігати на кухонному столі, поки вони не дозріють, а потім їх можна зберігати в холодильнику", - наголосила експертка.
Правильне зберігання бананів - що вже повідомлялося
Раніше УНІАН з'ясував, що бананам не місце в холодильнику, оскільки вони там швидко чорніють. Крім цього, банани виділяють рослинний гормон етилен, а через нього фрукти чи овочі, які знаходяться поруч, можуть почати швидко псуватися.
Варто підкреслити, що етилен здатні виділяти не тільки банани, а й яблука, абрикоси, груші, картопля. Особливо погано сусідство з такими "етиленовими" продуктами переносять огірки.