Ритуальні гроші роздавали на карнавалі в місті Зіссах / фото theguardian.com

Швейцарська поліція внесла до бази даних порушників восьмирічного хлопчика, який намагався розплатитися іграшковими грошима в сільському магазині. За законом, він перебуватиме там до 2032 року.

Про це пише The Guardian.

Читайте такожУ Херсоні в супермаркеті дали решту купюрою в 220 гривень (фото)Правоохоронці з'ясували, що хлопчик хотів використовувати фальшиві купюри євро з ієрогліфами, роздруковані на звичайному папері. Ритуальні гроші роздавали на карнавалі в місті Зіссах, де офіційною валютою є швейцарські франки. Передбачається, що дитина підібрала їх там.

Відео дня

Хлопчик прийшов в сільський магазин разом зі своїм 10-річним братом і сусідською дівчинкою. Там восьмирічний швейцарець запитав, чи може він розплатитися купюрами. Співробітники магазину вирішили викликати поліцію. Пізніше вони пояснили це тим, що цього від них вимагають інструкції.

Після інциденту поліцейські прийшли додому до хлопця, де розмовляли з його батьками протягом трьох годин. Правоохоронці показали їм запис з камери спостереження в магазині, а також обшукали будинок і знайшли інші фальшиві гроші: три купюри номіналом 50 євро, дві по 20 євро, п'ять по 10 євро і три по п'ять євро. Банкноти вилучили, щоб не допустити майбутніх злочинів.

Дитині не висунули обвинувачення, але взяли відбитки пальців і внесли його ім'я в базу даних.

Раніше УНІАН писав, як у Новій Зеландії випустили рекламу, в якій голі порноактори приходять до школяра.