Як назвати дівчинку в 2024 році / фото pixabay.com

Батьки часто губляться при виборі імені для дівчинки через їх різноманіття. Часто обирають ім'я улюбленого святого або ім'я, що належить близькому члену сім'ї, але іноді хочеться, щоб ім'я несло ідею.

Наведені нижче імена не тільки красиві, але й несуть відчуття миру та спокою, що робить їх чудовим вибором для сім'ї, яка прагне прищепити ці цінності в житті своєї дочки.

Сирена

У перекладі з латинської ім'я Сирена означає "спокійна", "безтурботна", "мирна". Це прекрасне ім'я представляє спокій і мир, які можна знайти в благочестивому житті.

Відео дня

Клементина

Це прекрасне ім'я походить від латинського імені Клеменс, що означає "ніжний, милосердний, м'який". Називаючи своє янголятко Клементиною, ви сподіваєтеся, що вона буде відрізнятися добротою і спокоєм.

Франческа

Це класичне ім'я, що походить від італійської форми імені Франциск, означає "вільний" або "з Франції". Оскільки святий Франциск Ассизький відомий своєю прихильністю до миру, цей жіночий варіант імені відразу передає відчуття спокою і буде прекрасним вибором. 

Тереза

Ім'я французького походження, "Тереза" означає "жатка" або "жнець". Хоча може здатися, що воно не пов'язане з миром, якщо подивитися на святу Терезу з Лізьє, відому також як "маленька квітка", то її коротке життя було наповнене простотою, смиренням і внутрішнім спокоєм.

Лючія

Походить від латинського слова lux, що означає "світло", Лючія символізує світло Христа. Вибір цього імені відображає надію, втіху та внутрішній спокій, які дає віра.

Фелісіті

Ще одне ім'я латинського походження - Фелісіті - означає щастя і радість. Воно знову може уособлювати глибокий внутрішній світ, який приходить в результаті життя відповідно до Божої волі.

Міріам

Єврейське ім'я, що означає "бажана дитина". Хоча це ім'я не відразу навіває думки про мир, але уособлює спокій, який приходить в результаті довіри до Божого задуму.

Клара

Походить від латинського слова clarus, що означає ясний, яскравий або знаменитий. Інша похідна імені - Clare, яке належало сучасниці святого Франциска, святої Клавдії Ассизької. Ця свята була відома своєю прихильністю до миру і простоті.

Беатріс

Це гарне ім'я в перекладі з латинської означає "приносить радість". Вибір імені Беатріс для вашої дочки говорить про прагнення до внутрішнього спокою і радості, які приходять з життя, заснованого на вірі. 

Раніше УНІАН писав, що в світі знову стають модними і цікавими імена для дівчаток і хлопчиків, які були "хітовими" серед батьків близько 100 років тому. 

Вас також можуть зацікавити новини: