Вважається, що імбирний чай може полегшувати біль / фото ua.depositphotos.com

Імбирний чай має омолоджувальні та заспокійливі властивості, пише eatingwell.com. Лікарі-дієтологи розповіли, як регулярне вживання імбирного чаю впливає на ваше здоров'я.

Імбирний чай - користь

Зазначається, що імбирний чай містить вітаміни та мінерали, але він не є важливим джерелом цих поживних речовин.

Водночас дослідження засвідчили, що імбирний чай багатий на біологічно активні сполуки, звані гінгеролами і шогаолами, які, як було виявлено, мають широкий спектр переваг для здоров'я.

Відео дня

Експерти виділяють такі властивості імбирного чаю:

Може полегшити нудоту і блювоту. Доведено, що імбир допомагає в разі нудоти під час вагітності, після операції або хіміотерапії, а також під час заколисування, розповіла гастроентеролог Олена Іваніна. Фактично, дані показали, що імбир може бути настільки ж ефективним засобом полегшення нудоти та блювоти під час вагітності, як і звичайні протиблювотні препарати.

Може захистити від патогенів. Дослідження показало, що імбир може допомогти зменшити ріст бактерій і утворення біоплівок, таких як Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus mutans і Staphylococcus aureus. Імбир також може чинити антимікробну дію проти кишкової палички.

Може зменшити запалення. Різні сполуки імбиру, такі як 6-шогаол, зінгерон і 8-шогаол, вивчали щодо їхніх протизапальних властивостей у разі аутоімунних захворювань, таких як ревматоїдний артрит, запальні захворювання кишківника, а також псоріаз. З'ясувалося, що імбир може чинити протизапальну дію за рахунок зменшення вироблення і вивільнення запальних молекул.

Може полегшити біль. Доведено, що імбир ефективний для зменшення болю від менструальних спазмів, особливо якщо вживати його протягом перших кількох днів менструальної фази. Крім того, імбир також може допомогти полегшити біль, пов'язаний із м'язовими болями, мігренню, остеоартритом колін і хронічним болем у попереку.

Може підтримувати регулювання рівня цукру в крові. Згідно з оглядом, імбир може допомогти знизити рівень цукру в крові натщесерце і гемоглобін A1C у людей з діабетом 2 типу.

Що стосується потенційних ризиків, які можуть бути, фахівці виокремлюють легку печію, діарею і подразнення в роті. Однак, це за умови, що імбир вживається у великій кількості.

Раніше УНІАН писав, чим замінити воду: дієтолог назвав топ-5 корисних напоїв.

Вас також можуть зацікавити новини: