Чому заборонили вирощувати іпомею триколірну / фото ua.depositphotos.com

Іпомея - ніжна і красива в'юнка квітка, яка швидко захоплює нові території і поширюється самосівом. Однак ця мила рослина має дуже небезпечну сторону - багато видів отруйні для людини і тварин. Одна з таких квіток - іпомея триколірна, що містить галюциногени.

Чи можна вирощувати іпомею триколірну

Іпомея триколірна заборонена до вирощування в Росії з лютого 2024. В Україні ця квітка не заборонена. Однак поводитися з рослиною потрібно обережно. У неї дуже токсичне насіння, що містить ергін - наркотичну психоделічну речовину, які викликає галюцинації і може призводити до залежності.

Не всі види квітки однаково токсичні. Якщо у вас на ділянці виросла іпомея - переконайтеся, що це за сорт. Якщо рослина отруйна, то краще вирвати її разом з коренем.

Відео дня

Як посадити іпомею насінням

Іпомея дуже невибаглива до умов зростання і часто сама виростає на ділянці як бур'ян. Декоративні види іпомеї висаджують для вертикального озеленення стіни або паркану. Ліани виростають довжиною до 5 метрів. Квітки на рослині розпускаються вранці, а на ніч і в похмурі дні закриваються.

В Україні іпомею висівають як однорічник, оскільки у нас занадто суворі зими. Більшість сортів іпомеї сіють у відкритий грунт в квітні-травні, в сонячному місці з легким грунтом. Домашні іпомеї рекомендується підрізати. Якщо не видаляти зайві ліани, то вони швидко розростуться і ділянка стане недоглянутою.

Вас також можуть зацікавити новини: