Історики наблизились до розкриття давно втраченої гробниці Марка Антонія та Клеопатри

На думку науковців, пара похована біля Александрії.

Єгипетські історики переконані, що наблизились до розкриття давно втраченої гробниці Марка Антонія та Клеопатри. На думку науковців, вони визначили приховане місце склепу, в якому і поховані видатні постаті. 

"Давно втрачену гробницю Антонія і Клеопатри врешті-решт буде розкрито. Місце поховання було остаточно оцінено в регіоні Тапосіріс Магна, в 30 км (18 милях) від Александрії... Я сподіваюся незабаром знайти гробницю Антонія та Клеопатри. Я вірю, що вони поховані в одній гробниці", — сказав єгипетський археолог Захі Хавасс, кого цитує Mirror.

За словами істориків, вони визначили точне місце розташування гробниці і знають, де треба копати.

Як відомо, Клеопатра VII була останньою діючою правителькою королівства Птолемеїв у Єгипті. Передбачається, що вона та Марк Антоній покінчили життя самогубством у серпні 30 року до нашої ери, дозволивши змії вкусити їх. Клеопатрі тоді було 39 років. Також є версія, що жінку вбили. Очікується, що виявлення тіла допоможе встановити істину.

Останні відкриття щодо Єгипту

Нещодавно вчені змогли відтворити аромат, який використовувався під час муміфікації Сенетней - годувальниці фараона Аменхотепа II.

Група археологів заявила, що розкрила таємницю, як єгиптяни пересували величезні кам’яні плити для будівництва пірамід. Зазначається, що Велика піраміда складається з понад 2,3 мільйона блоків вапняку та граніту, кожен з яких важить щонайменше дві тонни.

Інші науковці розповіли про можливу роль таємної кімнати у Великій піраміді Єгипту.

Вас також можуть зацікавити новини: