"Це фальсифікат": українка перевірила 5 брендів вершкового масла - результат здивував

Усі ці види масла продаються в українських магазинах.

Вершкове масло - продукт, який купують і їдять багато хто. Його можна мазати на хліб, класти в кашу або пюре, але незалежно від способу вживання продукт має бути натуральним. Українка вирішила провести свій особистий експеримент і показала, як перевірити масло вершкове в домашніх умовах. Особливо важливо не купити підробку, враховуючи ціни на вершкове масло.

Як перевірити вершкове масло на натуральність - лайфхак

У соціальній мережі TikTok дівчина під ніком @blondinki01 купила п'ять пачок різного масла у звичайному українському магазині. Вона взяла:

  • "Новобаварське 82%" - Харків.
  • "Яготинське 82,5%" - Київська область.
  • "Агромол 82,5%" - Харків.
  • "Елітне 82%" - Полтавщина.
  • "Ферма 73%" - Вінничина.

Далі @blondinki01 показала, як перевірити масло - потрібно відламати ложкою або ножем шматочок холодного продукту і кинути в склянку з гарячою водою. Температура води має бути близько 60-70 градусів Цельсія. Потім українка запропонувала почекати 5 хвилин, а коли час минув, узяла ложку і почала розмішувати масло в склянці.

Першою з дистанції зійшло "Новобаварське" - під час розмішування було видно, як у воді плавають великі кульки бежевого кольору, що не розчинилися. Це, за словами автора відео, жир, а отже, масло не натуральне - фальсифікат. Другим маслом, якого торкнулася рука @blondinki01, стало "Яготинське", і воно з гідністю витримало перевірку. Зверху на воді утворився шар жиру, а при розмішуванні він рівномірно розчинявся в рідині. Вода помутніла, в ній було видно дрібні вкраплення жиру, що нагадують бульйон. Дивлячись на те, що відбувається, авторка відео зробила висновок, що масло хороше.

Третэ масло, "Елітне", спочатку мало непоганий вигляд - так само, як і "Яготинське", утворивши товстий рівномірний жировий шар приємного жовтого відтінку. Однак взявши до рук ложку, авторка відео зруйнувала приємне враження - у воді почали плавати великі частинки жиру, що нагадують манку або хлібні крихти, вода при цьому не мутніла. @blondinki01 сказала, що це "суцільний жир, не молочний, якийсь рослинний".

Наступним авторка відео перевірила масло "Ферма" - під час розмішування продукт розчинився у воді, рідина стала каламутною, нагадувала бульйон. Були присутні дрібні вкраплення молочного жиру, результат був дуже схожий на той, який дівчина отримала, перевіряючи "Яготинське" масло. Такі ж висновки було зроблено після експерименту з маслом харківського виробника "Агромол". Тепер, коли ви знаєте, яке вершкове масло якісне в Україні, можете сміливо купувати його в магазині.

Вас також можуть зацікавити новини: