Студентка розповіла про альтернативу шампуню / фото depositphotos.com

Екосвідома студентка Іріс Хейккінен з Фінляндії розповіла, що до вересня 2017 року шукала альтернативи миттю волосся шампунем, оскільки від нього у неї свербіла шкіра голови.

Дівчина поділилася, що потім відкрила для себе "no poo" метод (миття голови без шампуню) - мила голову оцтом та харчовою содою, які мають допомагати позбавлятися жиру та бруду, пише Mirror.

Видання дізналося, що дівчина підібрала собі новий метод миття голови, і дотримується його вже упродовж кількох років.

Відео дня

"…після подальших досліджень і відкриття методу "no poo" в групах у Facebook вона тепер використовує воду та трохи кокосової олії лише раз на пару місяців - і каже, що її волосся ніколи не мало кращий вигляд", - дізналися журналісти.

Цікаві новини про миття волосся - сьогодні це варто прочитати

Раніше УНІАН пояснював, як правильно мити голову покроково. Спершу потрібно розчесати сухі пасма й нанести той засіб, яким ви збираєтеся мити голову. Шампуню радять наносити стільки, щоб його кількість була такою ж, як діаметр монети номіналом 5 копійок.

Засіб потрібно розбавити водою й зробити так, щоб утворилася піна. Після цього його наносять на шкіру голови та коріння волосся. Шампунь потрібно втирати подушечками пальців масажними рухами. Утвореною піною вимивають решту волосся. Потім шампунь змивають і повторюють процедуру.

Вас також можуть зацікавити новини: