
Авокадо подобається багатьом людям, особливо тим, хто займається спортом або просто стежить за своєю вагою. Однак іноді можна легко розчаруватися, намагаючись розрізати фрукт і виявивши, що він усе ще твердий і незрілий. Тому важливо запам'ятати раз і назавжди пораду, яка дасть змогу всього за одну добу зробити авокадо стиглим, не зіпсувавши його, пише Express.
Експерти з The Avo Tree заявляють, що люди часто готують авокадо в духовці, щоб зробити його м'якшим, але це псує текстуру і смак фрукта. Саме розміщення незрілого авокадо в теплі тільки розм'якшує м'якоть, що призводить до гумового і кашоподібного авокадо з прісним смаком.
Процес дозрівання - це природний процес, під час якого крохмалі перетворюються на цукор, що створює багатий кремовий смак, характерний для цієї "груші". Для того, щоб авокадо правильно дозрів, вам просто необхідно помістити його в невеликий контейнер або паперовий пакет із бананом чи яблуком і залишити за кімнатної температури (у шафі або в шухляді подалі від сонячного світла).
Вони виділяють велику кількість етиленового газу - рослинного гормону, який допомагає фруктам дозрівати. Якщо цього газу накопичується занадто багато в одному місці, процес дозрівання прискорюється.
Потрібно всього день або два для того, щоб авокадо став м'яким, стиглим і готовим до вживання.
Інші новини про авокадо
Раніше УНІАН повідомляв, як довго авокадо можна зберігати свіжим. Найголовніше, гарненько вимити його, висушити і покласти в герметичний контейнер. Однак є ще кілька "секретів".
Крім того, ми розповідали, що буде, якщо щодня їсти авокадо. Попередні дослідження показували, що люди, які їдять авокадо, зазвичай мають кращу якість харчування, проте вчені хотіли з'ясувати, чи є прямий причинно-наслідковий зв'язок у цьому питанні, і тому зайнялися цим питанням більш детально.
Зокрема, у новому дослідженні взяли участь 1 008 учасників.