Олександр Лукашенко відвідав медзаклад, де проходять лікування пацієнти з ускладненнями від COVID-19, й поговорив про страйки за його відставку.

Момент розмови Лукашенка й хворих потрапив на відео.

Читайте такожУ Києві з’явився платний Ленін, але поліція "бізнес" не підтримала (фото)

Політик прийшов у палату в захисному костюмі, масці та у супроводі лікарів й журналістів. Між ним і двома чоловіками, що якраз лежали на животах, відбулась коротка розмова.

Лукашенко пригадав інфікованим страйки підприємств, учасники яких вимагають його відставки та називають нелегітимним. Ті обмежилися короткою відповіддю: «Треба працювати».

Лукашенко: Так страйк же!

Пацієнти: Ми не розуміємо страйк. Це не по-нашому!

На що так званий глава республіки посміявся і погладив по спині лежачого білоруса.

Лукашенко: От ті люди, які перехворіли, вони вже ніколи страйкувати не будуть.

Пацієнти: Бо ми вже пережили той час, коли, тримаючи господарство, не давали зарплату. Давали продукцію – і всіх треба було годувати. Так що ми цього не розуміємо… Те, що створено, треба примножувати й укріплювати.

Вибори та протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів та запровадили санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти незгодних.