Макрон заявив, що Джонсон "вражає своєю неелегантністю" / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон обізвав британського прем’єра Бориса Джонсона "клоуном", який керує "цирком", на тлі риболовецької суперечки.

Про це пише Sky News з посиланням на французьку газету Le Canard Enchaine.

Макрон згадав недобрим словом Джонсона під час відвідин Хорватії минулої середи – за кілька годин після того, як 27 нелегалів потонули у Ла-Манші.

Відео дня

Як повідомляє місцеве видання, Макрон сказав: "У нас відбуваються серйозні дискусії, але він (Джонсон – УНІАН) вражає мене своєю неелегантністю. Це завжди один і той же цирк".

Читайте такожБлогер зі США використав фото українського актора – той його потроливЗгодом він додав: "Шкода бачити таку велику країну, з якою ми могли б так багато зробити, на чолі з клоуном".

Відносини між Лондоном і Парижем були практично заморожені в останні кілька місяців через визначення права на вилов риби після Brexit і переходом Ла-Маншу, пише The Mirror.

Ситуацію погіршив лист Джонсона до Макрона з вимогою негайно ухвалити заходи з незаконного перетину переходів через Ла-Манш.

Риболовецька суперечка між Британією і Францією: деталі

Суперечка спалахнула тоді, як Франція звинуватила Британію у видачі лише половини ліцензій, на які, на її думку, вона має право. Водночас у Лондоні претензії Парижа відкинули: мовляв, видають ліцензії у своїх водах за правилами угоди по Brexit.

У кулуарах саміту G20 представники сторін так і не змогли дійти домовленостей. Своєю чергою, у Парижі пригрозили адресними санкціями, включаючи посилення деяких перевірок.

Жоден з лідерів, стверджують офіційні особи, не збирається іти на поступки, оскільки обидва вважають, що вони мають рацію.

Вас також можуть зацікавити новини