Концепція Атлантичної дієти - риба з вином і овочами / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Спортивна дієтологиня Емі Гудсон розповіла про те, що включає модна Атлантична дієта для схуднення, особливо фахівець розкрила потенційні переваги дієти для зниження ваги, пише Eat This, Not That.

Атлантична дієта - загальна інформація

Зазначається, що Атлантична дієта дуже схожа на Середземноморську.

"Вона набула деякої популярності після того, як дослідження показало, що прихильники цієї дієти мають значно менший ризик хронічних проблем зі здоров'ям", - заявила дієтологиня.

Відео дня

Обидві дієти приділяють велику увагу споживанню свіжих овочів, фруктів і трьох-чотирьох порцій риби або нежирного м'яса на тиждень. Крім того, вони "віддають перевагу" оливковій олії та помірному вживанню вина.

Одним із важливих аспектів, який відрізняє Атлантичну дієту від Середземноморської, є те, що вона включає групу овочів, до якої входять капуста і ріпа.

Крім того, Атлантична дієта включає в себе більше пісного м'яса, молочних продуктів і морепродуктів.

Як Атлантична дієта може допомогти схуднути

За словами Гудсон, Атлантична дієта може позитивно вплинути на зниження ваги:

"Акцент на споживанні продуктів з високим вмістом поживних речовин може сприяти схудненню. Білкові продукти можуть допомогти збільшити відчуття ситості, потенційно допомагаючи людям контролювати розмір порцій і споживати менше калорій, що призводить до втрати ваги".

Нещодавнє дослідження, опубліковане в JAMA Network Open, показало, що учасники Атлантичної дієти мали меншу талію і менше жиру на животі. Крім того, за словами Гудсон, "результати показують, що дотримання цієї дієти може призвести до поліпшення різних чинників ризику, пов'язаних із серцево-судинними захворюваннями та метаболічним синдромом.

Нагадаємо, раніше було названо 9 найгірших звичок, що викликають жир на животі.

Вас також можуть зацікавити новини: