Названо список найгірших дієт для здорового схуднення / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, esprittoday.com

Інтернет та різні "експерти" часто наводять різні варіант про те, як слід худнути, розповідають про користь тих чи інших обмежень. І деякі з нас ведуться на екстремальні поради, мотивуючи себе красивими людьми, яких бачать по телевізору, у соціальних мережах тощо... Не розуміючи, що часто реальна картинка відрізняється від того, що нам показує блакитний екран.

А як щодо зворотних порад? Портал EatThis навів список найгірших дієт для здорового схуднення. Йдеться по 5 популярних методик. Їх мінуси розкрила директор нью-йоркської установи Real Nutrition, яка спеціалізується на оптимальному харчуванні на схудненні, сертифікований нутриціолог Емі Шапіро.

1. Сокова дієта

Дієта на соках - небезпечне рішення, яким ви не тільки позбавите своє тіло м'язів й краси. Історія може закінчитися тим, що у вас сповільниться метаболізм, а на додачу, почнуться стрибки у рівні цукру. Так, фрукти це корисно, але лише як перекус. Вони не мають достатньої кількості білка та амінокислот, щоб дати все, що треба, вашому тілу. "Дієта на соках не є стійкою для довготривалого схуднення", - каже Шапіро.

Відео дня

2. ХГЛ-дієта

Це новий тренд 21 сторіччя: коли людина обмежує свою калорійність до 500-800 кал, і водночас "підживлює" тіло гормональними добавками. Йдеться про хоріонічний гонадотропін (у медицині ХГЛ). Саме від цього гормону, власне, і пішла назва дієти. 

"Немає жодних наукових доказів, які б підтверджували ефективність ХГЛ для схуднення", - стверджує Шапіро.

Нутріціолог також відносить цю дієту до небезпечних через низьку калорійність. Вона нічим не краще за "сокову".

3. Кетогенна дієта

Сучасна людина, ймовірніше, чуло про неї як про "кето дієту". Її головний принцип полягає у вживанні їжі з високим вмістом жирів і низьким вмістом вуглеводів. На такому харчуванні тіло нібито має спалювати саме жир як паливо, а не вуглеводи.

"Її довгострокові ефекти/безпека все ще обговорюються... Цю дієту буде важко витримати через екстремальні обмеження вуглеводів. Вона може призвести до дефіциту поживних речовин, запорів і підвищеного ризику серцевих захворювань через високе споживання насичених жирів", - розповідає Шапіро.

4. Сироїдіння

Це одна методика, яка каже нам їсти продукти виключно у сирому вигляді. Тобто фрукти, сирі овочі, насіння, горіхи тощо. Іншими словами, риба, м'ясо, яйця - все, що ми готуємо перед тим, як з'їсти, забороняється.

Це ще один метод, яким людина вводить організм в шок, недоотримуючи свою калорійність. На додачу, таке харчування може призвести до дефіциту особливих для нашого тіла білків, а також вітаміну B12 і кальцію. Шапіро не радить з нею експериментувати.

5. Дієта Аткінса

Люди, які вже неодноразово худли, майже 100% чули про цей різновид дієти. Він полягає у споживанні великої кількості жирів і білків та обмеженні вуглеводів у раціоні. Якщо просто - їмо салати та м'ясо, ні в якому разі не їмо каші та інші вуглеводи, навіть складні. Така сувора заборона може спрацювати лише в короткостроковій перспективі, впевнена фахівець. "Більшість людей згодом знову набирають вагу", - каже вона.

Вчені дійшли згоди й назвали найкориснішу рибу

Тим часом вчені дійшли згоди щодо того, яку рибу можна назвати найкориснішою для нашого тіла. Нове дослідження провели науковці 4 відомих університетів.

Вони визначили, що саме в цій рибі є найбільше таких корисних амінокислот як: кальцій, йод, залізо, омега-3, вітамін B12 і вітамін A. Що варто хоча б раз на тиждень готувати своїм на вечерю - відповідь тут

Вас також можуть зацікавити новини: