Як легко і швидко почисти яйце - знайшовся найефективніший метод / фото ua.depositphotos.com

Зварити яйця круто може кожен. Все що треба - занурити продукт у гарячу воду та проварити хвилин 7-10, в залежності від розміру яйця та бажаної консистенції.

Але нормально почистити яйце, щоб воно було без лусочок та залишилося цілим, вже інша справа. Іноді так стається, що таким чином буквально знищуєш половину яйця. Однак портал Parade пише, що шляхом експериментів виявив найефективніший спосіб, як почистити яйце швидко та легко.

У матеріалі видання пропонується 7 різноманітних методик. Але нас цікавить найкращий з них, який переміг. Отже, перед тим, як занурити яйце у холодну воду (більшість із нас знають, що саме це дозволяє шляхом зміни температури з гарячої на холодну уникнути зціплення шкарлупи із білком), слід постукати його нижньою частиною об тверду поверхню. 

Відео дня

"Просто постукайте нижньою частиною яйця по столу або обробній дошці, щоб розбити його, обережно переверніть яйце на бік, поки не з'являться тріщини по всій поверхні, а потім занурте яйце в миску з водою, щоб почистити його", - пропонує редактор видання. 

Також там кажуть, якщо ви звикли охолоджувати яйця у так званій "крижаній бані", можна використовувати ту саму, холодну воду. Головна різниця, перед охолодженням яйця, ми його простукуємо. 

"Для досягнення найкращих результатів починайте чистити з нижньої частини яйця. Там невелика кишеня з повітрям полегшує відділення шкаралупи", - каже експериментатор.

Цікаві факти про зварені круто яйця

Раніше експерт навів 11 цікавих фактів про найпоширеніший метод приготування яєць - яєць зварених круто. Зокрема, такі яйця дуже люблять вживати американці. У їхньому топі зварене круто яйце навіть передує "модному" яйцю-пашот. Також він каже, що вони корисні для серця, адже мають "хороший" холестерин. Про усі 11 фактів про яйця - читай у матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини: