Шеф-кухар готує свій суп з увагою до деталей, що є ознакою фірмового вишуканого його стилю.
Відомий шеф-кухар Гордон Рамзі, який має три зірки Мішлен, поділився простим секретом, який зробить ваш суп з брокколі неймовірно смачним.
Як пише Tasting table, можна очікувати, що рецепти такого професійного кухаря будуть складними та з важкодоступними інгредієнтами. Однак його суп, вперше опублікований у "Пристрасті Гордона Рамзі до смаку" дуже простий.
Він складається лише з брокколі, води, вершків, солі та перцю. Саме метод обережного варіння та приготування створює ту саму гладку основу. Подвійні вершки - це вишенька на торті, яка завершує це блюдо.
Як відомо, подвійні вершки містять 50% жиру, тоді як звичайні жирні вершки досягають лише 35%. Авжеж, якщо ви не можете знайти перші, то другі - також підійдуть як альтернатива.
Суп з брокколі Гордона Рамзі готується з увагою до деталей, що є ознакою фірмового вишуканого стилю цього шефа.
Зокрема, перед приготуванням він прибирає волокнисті стебла і залишає лише ніжні суцвіття брокколі. Після короткого кип’ятіння в підсоленій воді, Рамзі змішує брокколі з достатньою кількістю води, щоб отримати бездоганно гладку та глянсову текстуру без будь-яких грудочок чи волокнистих залишків. В отримане пюре кухар додає подвійні вершки і приправляє спеціями.
Зазначається, що важливо уникати заміни на згущені вершки або крем-фреш в цьому рецепті - вони можуть додати небажаний смак. Згущені вершки утворюються в результаті випікання подвійних вершків для випаровування частини вологи, щоб підвищити вміст вершкового жиру та підсмажити молочний цукор. Водночас крем-фреш, який схожий на сметану, має легку кислинку. Найкращою альтернативою є жирні вершки, які нададуть супу насиченості та чистого молочного смаку.
Раніше Рамзі поділився своїми секретами приготування ідеального стейка.
Також УНІАН розповідав про секрети приготування яєчні від французького шеф-кухаря Жака Пепена.
Професійний пекар Клер Саффітц розробила ідеальний шоколадний торт.