Кухар радить перевертати стейк кожну хвилину / колаж УНІАН, скріншоти

Знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі поділився своїми секретами приготування ідеального стейка.

В опублікованому на YouTube відеоролик під назвою "Кращий кулінарний курс Гордона Рамзі: як приготувати ідеальний стейк", кулінар показав, як кожен раз отримувати смачне просмажене м'ясо, дотримуючись досить простих порад.

Виявляється, найважливіший крок ви робите ще до того, як відправляєте м'ясо на сковороду. Кухар наполягає: дуже важливо дістати стейк з холодильника за 20 хвилин до того, як почати його готувати. Інакше він вийде жорстким і неприємним. Вся річ у тім, що стейку необхідно дати час нагрітися до кімнатної температури, щоб потім він рівномірно присмажився і вийшов смачним.

Відео дня

Далі Рамзі радить рясно приправити стейк великими крупинками солі і перцю, гарненько розігріти сковороду, додати трохи оливкової олії і приступати готувати м'ясо.

На відео Рамзі показує, як дає м'ясу обсмажитися протягом 30 секунд, після чого за допомогою щипців обережно перевертає його на іншу сторону.

Під час смаження до стейку на сковороду можна додати подрібнений часник і гілочки чебрецю. При цьому кухар радить перевертати стейк кожну хвилину, за необхідності додаючи масло.

Завершальним етапом у рецепті Рамзі стає шматочок вершкового масла, який кухар відправляє на сковороду і дає йому повністю розтанути. Це додасть стейку "зовсім інший смак".

Раніше УНІАН писав, як досвідчений шеф-кухар Джеймі Олівер розкрив найпоширеніші помилки в приготуванні омлету.

Вас також можуть зацікавити новини: