Щоб носити маску на підборідді, потрібно виглядати так / Propeg. adsoftheworld.com

У Бразилії запустили незвичайну соціальну рекламну кампанію, щоб привчити населення правильно вдягати маски. 

Читайте такожУ Туреччині громадян зобов'язали носити маски на пляжах

Як повідомляє Ads of the World, для соціальної реклами були створені кілька колажів з людьми, у яких ніс знаходиться на підборідді, а рот – на горлі. Саме так, на думку авторів кампанії, мають виглядати люди, які носять маску неправильно.

Відео дня

В інструкціях соціальної реклами нагадують, що маска має обов'язково закривати ніс та рот. Опускати її під ніс – неправильно.

Зазначається, що в Бразилії значна частина населення нехтує масковим режимом. Багато хто не носить маску, але більшість людей носять її неправильно, надягаючи на шию або підборіддя. Це зводить весь ефект носіння маски до нуля.

У зв'язку з цим бразильська газета Correio da Bahia вирішила запустити рекламу, щоб привернути увагу до цієї серйозної проблеми.

Propeg, adsoftheworld.com
Propeg, adsoftheworld.com

Коронавірус в Бразилії

  • Бразилія важко постраждала від епідемії коронавірусу. За даними Університету Джона Хопкінса, на сьогодні країна посідає третє місце за кількістю підтверджених випадків COVID - 19 (4 мільйони 162 тисячі випадків). Жертвами хвороби в Бразилії стали понад 127 тисяч осіб.
  • Президент країни Жаїр Болсонару неодноразово заперечував загрозу коронавірусу і фактично саботував введення в країні національного карантину. Його дії спровокували в Бразилії медичну та політичну кризу.
  • На початку липня Болсонару заразився коронавірусом, але 25 липня повідомив, що його тест дав негативний результат. Хвороба протікала у нього без серйозних ускладнень.