Зеленського просять завершити рік / фото REUTERS

Президента України Володимира Зеленського просять достроково завершити 2020 рік. 

Про це йдеться у тексті електронної петиції, яка з'явилася 11 серпня на сайті глави держави.

Автор петиції Данило Нікітін стверджує, що поточний рік "став справжньою катастрофою не лише для України, але й для всього світу". Згадуючи пожежі в Австралії, коронавірус, загальносвітовий карантин, пожежі у Чорнобилі, вибух у Бейруті та "ще купу жесті", автор робить висновок, що людство живе у "світі Апокаліпсису".

Відео дня

Читайте такожЗеленський заявив, що не піде у відставку через помилку в інформуванні НАЗК

"У ситуації, що склалася, я бачу лише один вихід – оголосити про закінчення 2020 року достроково. Для цього я прошу Вашої допомоги. Завершіть цей рік якомога скоріше у будь-який доступний Вам, Верховній Раді чи ще комусь спосіб – видання наказу, ухвалення закону, зміни до Конституції чи іншого НПА (нормативно-правового акту, - УНІАН), ухвалення судового рішення тощо. Але, будь ласка, зробіть це! Ви маєте шанс увійти нарешті в історію не лише України, але й усього світу, як політик, що ухвалив мудре рішення!", - пише автор петиції.

Текст петиції / скріншот

На цей момент петиція набрала близько чотирьох десятків підписів. Для того, щоб її розглянув президент, текст мають підписати як мінімум 25 тисяч осіб. До завершення збору підписів залишається 30 днів.

Інші курйозні новини, які можуть вас зацікавити: