Чим небезпечна однокімнатна квартира - причини / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Всі люди де-небудь живуть - в будинках і квартирах, своїх або арендованих. Однак психологи і астрологи кажуть, що однокімнатна квартира - найгірший варіант з усіх, що можна придумати. Напевно, більш небезпечною може бути тільки арендована кімната в комуналці. Дізнайтеся, яка аура квартири, в якій мало квадратних метрів.

Як квартира впливає на людину - важливі нюанси

З точки зору сучасної психології та езотерики, неважко розібратися, що краще - 1 або 2 кімнатна квартира. Варіант з великою кількістю кімнат однозначно пріоритетніше, ніж невелике житло. Хоча, практичні люди можуть з цим посперечатися - іноді за додаткові приміщення доведеться платити серйозні гроші, покриваючи комунальні витрати. Однак в ситуації, коли мова йде про психічне здоров'я людини, важливі не гроші, а то, як впливає на психіку маленька квартира.

Енергетика квартири, в якій всього одна житлова кімната, буквально просякнута повітрям тісноти. Навіть якщо ви спочатку заселилися в порожнє житло, з часом почнете "обростати" речами і предметами, кількість яких стане рости в геометричній прогресії, а ось вільне місце в квартирі, навпаки, зменшиться. Через це ви відчуєте буквально нестачу повітря і як стіни "тиснуть" на вас. 

Відео дня

Психотерапевти стверджують, що тісні простори часто стають причиною апатії і депресії, розвитку безсоння і навіть зайвої ваги. Психологічно людина відчуває себе як ніби в клітці, втрачає інтерес до життя, перестає ставити цілі і досягати їх. Ще гірше, якщо немає можливості переїхати в квартиру побільше - це створює додатковий дискомфорт і ще сильніше занурює в тривожний стан.

Чи можна жити в 1 кімнатній квартирі дитині

Вважається, що діти, які виросли в таких умовах, частіше за інших страждають від низької концентрації уваги, небажання розвиватися в навчанні і спілкуватися з однолітками. Все, про що буде думати така дитина - можливість побути на самоті в тиші і спокої. Більш того, енергетика квартири, в якій всього одна кімната, не передбачає розміреної обстановки - якщо там живе кілька людей, у кожного з них є свої справи, але через тісний простір "всі у всіх на головах".

Звідси виходить і замкнутість дитини - в майбутньому вона стане більш закритою, і почне серйозніше захищати свої особисті кордони. Це відбувається саме через те, що в дитинстві їх у неї взагалі не було - в її простір постійно хтось вривався.

Чим небезпечна однокімнатна квартира для здоров'я

Крім психологічного дискомфорту таке житло може викликати ще й фізичні недуги. У маленьких квартирах дуже часто бувають проблеми з вентиляцією - в приміщенні не вистачає повітря. Задуха, велика кількість вуглекислого газу і відсутність постійного провітрювання - причини зниження імунітету. Якщо однокімнатна квартира стала місцем життя для кількох людей, то і інфекції, що передаються повітряно-крапельним шляхом, стануть проблемою для всіх мешканців, а не тільки для першого хворого.

Вас також можуть зацікавити новини: