Трофімов прибув в аеропорт Маніли 20 березня і застряг там / фото Трофимов/Facebook

Житель Естонії Роман Трофимов, який застряг в аеропорту міста Маніла, Філіппіни, через пандемію коронавірусу, запізнився на рейс додому.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

У зв'язку з тривалим перебуванням в аеропорту МЗС організував чоловікові вивізний рейс. 7 липня Трофимов вилетів з Маніли в Амстердам, де у нього була запланована пересадка, і звідти мав вирушити в Таллін. Проте 8 липня він повідомив, що пропустив свій літак.

Відео дня

Читайте такожУ США літак екстрено сів після того, як пасажир зняв штани зі стюарта

«Для всіх, хто хотів мене зустріти, на жаль, не встиг на посадку на літак до Естонії з Амстердама. Не бачу причин переживати: днем раніше, днем пізніше я буду вдома – немає різниці. Моя головна мета була здобути свободу і вибратися з філіппінського полону, і вона досягнута», - розповів Трофімов.

Трофімов прибув в аеропорт Маніли 20 березня і йому відразу ж відмовили у в'їзді. У той же день авіакомпанія AirAsia, якою летів естонець, припинила свою діяльність, і її представник пояснив Трофимову, що йому доведеться дочекатися закінчення карантину.

У своїх відеозверненнях він просив допомогти поширити інформацію про його ситуацію, а також заявляв, що є інвалідом і його стан погіршується через відсутність свіжого повітря, сонця і недоїдання. Всі 109 днів перебування у Філіппінах турист вів блог в соціальних мережах і розповідав про свою щоденну рутину.

Як повідомляв УНІАН, американку ледь не зняли з борту літака, тому що стюарду здалося, що у неї дуже глибокий виріз на одязі.