Поштарка з Київщини розповіла, як ховала 4,6 мільйона гривень під подушкою (відео)

Попри війну та закриті аеропорти, пошта працює по всій країні.

Дві бригади листонош на човнах обслуговують 12 підтоплених населених пунктів на Херсонщині, через руйнацію росіянами Каховської ГЕС. Човнами людям довозять пенсії, невеличкі посилки, газети й навіть марки.

В яких умовах доводиться працювати поштарям, дізнавалися журналісти ТСН. Як йдеться в сюжеті, у відрізані водою населені пункти Херсонської області пенсії доводиться "розвозити" човнами.

Галина Тимошенко працює на Київщині, але вона, як ніхто, розуміє своїх херсонських колег: у березні 2022 року жінка їхала до столиці по готівку пенсіонерам, тоді її Пісківка на півночі Київської області була майже вся оточена окупантами.

"Прокинулася після чергового бомбардування о 5 ранку, попрощалася з чоловіком. Двоє хлопців-тероборонівців з автоматами", - згадує Галина.

Маршрут складний, через Житомирщину, повернулися вони через 6 годин. Біля поштового відділення на них вже чекали люди. Зберігати решту ще не виплачених людям грошей у відділенні пошти не могли: від вибухової хвилі "вилетіли" вікна, сигналізація не працювала, а на руках - шалена сума.

"4 млн 600 тисяч гривень. Я думала, куди мені подіти ці гроші, куди їх заховати", - ділиться Тимошенко. Тож надійнішої схованки, ніж під подушкою, Галина не придумала. 

Поки поруч тривали бойові дії, родина поштарки жила в погребі, там під подушкою жінка й тримала шалену суму. "Ризикувала, по-іншому ніяк", - ділиться Галина. 

Як російські окупанти вкрали унітаз із відділення пошти

У вересні 2022 року, після звільнення Харківщини, з'ясувалося, що рашисти не зраджують своїй головні пристрасті - вони вкрали звичайний унітаз з одного з відділень "Нової пошти" у регіоні. У коментарях українці жартують про росіян, адже це фото у відділені пошти вкотре нагадує, з якою армією ми воюємо.

Вас також можуть зацікавити новини: