Споживання цукру призводить до підвищення кров’яного тиску, запалення, збільшення ваги, діабету та жирової хвороби печінки.
З наближенням свят багато людей намагаються обмежити споживання цукру, однак є продукти, які несуть приховану небезпеку.
Як повідомляє Deseret News, Американська кардіологічна асоціація заявила, зо доданий цукор не повинен перевищувати 6% калорій на день - тобто до 100 калорій або шість чайних ложок. Для чоловіків це близько 150 калорій або дев’ять чайних ложок.
Згідно з одним із досліджень у цій галузі було виявлено, що велике споживання цукру пов'язано зі смертями від серцевих захворювань.
"Наслідки споживання доданого цукру — підвищення кров’яного тиску, запалення, збільшення ваги, діабет і жирова хвороба печінки. Вони також пов’язані з підвищеним ризиком для інфаркту та інсульту", - сказав професор дієтології Гарвардської школи громадської охорони здоров’я, доктор Френк Ху.
Медики назвали 13 видів їжі, які мають прихований цукор:
Як зазначається, цей шкідливий продукт часто маскують під іншими назвами. Попри це, він все ще матиме негативні наслідки для вашого тіла. Шукайте на етикетці:
Експерти радять відстежувати склад продуктів, а не вірити етикетці, на якій вказується "без цукру" чи "зі зниженим вмістом цукру".
Нещодавно дієтологи назвали найкращі продукти для нічного перекусу та 14 суперпродуктів, які потрібно терміново додати у свій раціон.
Також УНІАН писав, чи дійсно коричневий рис корисніший за білий.