Банановий хліб належить до ситних смаколиків / фото ua.depositphotos.com

Банановий хліб — це смачний та дуже простий десерт. Він чудово підходить для сніданку або чаювання в будь-який час дня.

Як пише Еxpress, цей смаколик можна подавати теплим або кімнатної температури, додаючи шоколад, горіхи чи сухофрукти. Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер запропонував рецепт на 12 порцій. 

Для приготування візьміть:

Відео дня
  • вершкове масло - 125 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • стиглі банани - 4 шт.;
  • рідкий мед - 2 ст.л.;
  • яблучний сік - 2 ст.л.;
  • борошно - 250 г;
  • розпушувач - 1 ч.л.;
  • мелена кориця - велика щіпка:
  • пекан (за бажанням) - 50 г.

Розігрійте духовку до 180ºC/ газова позначка 4. Змастіть форму для хліба на 1 кг. 

У мисці збийте розм’якшене вершкове масло. По одному додайте яйця і продовжуйте перемішувати. Не хвилюйтесь, що спочатку тісто може здатися трохи грудкуватим.

Три банани розімніть виделкою, вмішайте їх у масляно-яєчну суміш. Додайте туди мед, яблучний сік і обережно вмішайте борошно з корицею та розпушувачем.

Якщо ви взяли пекан (або інші горіхи/сухофрукти/шоколад), то подрібніть його ножем та також всипте у тісто. Потім перекладіть його у форму. Очистіть і наріжте решту банана скибочками та прикрасьте десерт. Випікайте 40-50 хвилин до золотистого кольору.

Перші ніж діставати кекс на решітку, дайте йому трохи охолонути у формі. Смаколик прекрасно поєднується з медом, маслом, варенням або навіть шоколадною пастою. 

Що ще смачного приготувати

Осінь давно стала традиційним часом для приготування яблучного пирога. З додаванням родзинок та кориці цей десерт виходить на новий рівень.

Відомий кулінар Мері Беррі розробила "найпростіший" рецепт шоколадного торта. Його можна приготувати, змішавши всі інгредієнти в одній мисці, а крем також не займе багато часу.

Якщо слідкуєте за фігурою, то смачний брауні на 104 калорії - те, що треба.

Вас також можуть зацікавити новини: