Чоловіком виявився москвич Антон Тарасов / скріншот з відео

Провладний канал "Білорусь 1" взяв коментар у "білоруса", який виступав за збереження влади Олександра Лукашенка в країні, але той виявився росіянином за національністю.

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA.

На одному з провладних мітингів якийсь чоловік розповідав про підтримку Лукашенка. Він виступав "проти фейків та іноземного втручання".

Відео дня

Як встановив Telegram-канал, цією людиною виявився москвич Антон Тарасов, який перебуває в КПРФ і навіть пробував балотувати в Держдуму.

"Тобто він буквально той самий фейк і іноземне втручання, проти яких сам же виступає», - прокоментував у своєму Twitter-акаунті Олексій Новосьолов.

Скаржився на фейки: канал Лукашенка взяв коментар у 'протестуючого білоруса', який виявився росіянином

Читайте такожЛукашенко каже, що протестувальники ловлять сигнали з космосу

Вибори та протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати "у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз". 27 серпня Путін допустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • В Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.