фото ua.depositphotos.com

Коли йдеться про запечену картоплю, всі хочуть досягти ідеального поєднання хрусткої скоринки та мʼякої середини. Зокрема відомий шеф-кухар Джеймі Олівер нещодавно розповів про дивовижний метод приготування такої страви, наголосивши, що цей рецепт щоразу дозволяє досягти ідеального результату, передає Mirror

За його словами, секрет полягає в одному дивовижному інгредієнті.

"Очистьте, відваріть картоплю у підсоленій киплячій воді протягом 14 хвилин, злийте воду. Потужніше натріть, щоб картопля стала трохи морозною зовні. Виберіть рівень жирності на свій смак. Розмарин, часник. Запікайте до легкого золотистого кольору, розчавіть, а потім скропіть оцтом, ось і все. У духовці, золотисто-хрустка. Найкраща запечена картопля", - сказав Олівер.

Відео дня

Чому варто додавати оцет

Такий продукт додає бажану хрустку скоринку, зберігаючи картоплю чудово пухкою всередині. Також він запобігає розвалюванню картоплі та додає їй легкої пікантності. 

"Він допомагає сформувати чудову поверхню для досягнення золотистої хрусткості. Хоча це може здатися неймовірним, ця перевірена часом техніка забезпечує бажану хрусткість і смак, зберігаючи картоплю цілою протягом усього процесу приготування", - додають у Mirror.

Також такий метод має і наукове пояснення. Кислота зміцнює зовнішню частину картоплі, запобігаючи її розламуванню під час перевертання або запікання, а також підвищує хрусткість. 

"Це відбувається завдяки утворенню більш крохмалистого зовнішнього покриття, яке під час запікання набуває приємної хрусткої текстури. Цей повсякденний інгредієнт має більше застосувань, ніж ви могли б очікувати", - підкреслюють у матеріалі.

Якщо ви не хочете додавати оцет на останньому етапі, як радить Джеймі, то можна додати одну-дві столові ложки оцту у воду під час варіння картоплі. 

Інші поради шеф-кухарів

Раніше шеф-кухар Робін Асбелл розповів, як ідеально приготувати курячу грудку. За його словами, курячі грудки різняться за розміром, причому кожна з них має товсту та тонку частини.

Також французький шеф-кухар Джоел Міель поділився рецептом лосося як у ресторані. Для своєї страви він запікає окремо шкірку лосося, що, за його словами, завжди вражає його гостей, хоча сам метод дуже простий.

Вас також можуть зацікавити новини: