
Шинка та індичка є популярними джерелами білка, які часто готують для великої кількості людей. Як правило, шинку солять та коптять, тоді як індичка вважається більш пісним м'ясом, тому її запікають з травами. Якщо людина стежить за артеріальним тиском, дієтологи радять обирати індичку, а не шинку, пише Verywell Health.
В матеріалі наводяться дані, що в індичці низький вміст натрію, але мова йде тільки про м'ясо в необробленому вигляді. В шинці, навпаки, міститься багато натрію. До того ж, вона майже завжди копчена та солона.
Видання приводить дані Національного фонду нирок, які свідчать про те, що надмірне вживання солі є одним з основних факторів харчування, що призводять до підвищення кров'яного тиску.
Міністерство сільського господарства США зазначило, що в 100 гр смаженої індички міститься 101 мг натрію, тоді як в смаженій шинці вже 1330 мг. При цьому, добова норма споживання натрію в США для дорослих становить 2300 мг, але Американська асоціація серця рекомендує споживати ще менше — 1500 мг на день.
Американська асоціація серця повідомила, що більшість громадян США споживають більше натрію, ніж рекомендована норма, що може бути причиною підвищення артеріального тиску.
Тому, експерти радять уникати вживання продуктів з великим вмістом жирів, особливо, якщо вони є насиченими й їхній вміст становить 20% або більше від загальної кількості жирів.
В публікації вказується, що насичені жири можуть підвищити ризик серцевих захворювань, зокрема, такі продукти сприяють зростанню артеріального тиску, рівня холестерину. Окрім цього, з часом, якщо вживати такі продукти, артерії стають вужче та жорсткіше.
Тому, дієтологи радять вживати нежирні джерела білка, зокрема птицю без шкіри, таку як індичка, замість червоного або переробленого м'яса, наприклад шинки.
Водночас, слід знати, що певні частини індички можуть бути жирнішими за інші, а в білому м'ясі індички менше насичених жирів, ніж в темному.
Також в статті наводиться порівняння, що в шинці більше калорій, ніж в індичці. В порції смаженої шинки вагою 100 г міститься 246 калорій, тоді як в індичці - 159 калорій.
Тому, якщо людина стежить за артеріальним тиском, тоді їй краще обирати нежирне м'ясо птиці, зокрема, індичку, а не шинку.
Інші поради дієтологів
Раніше УНІАН повідомляв, що ендокринолог Флоренс Коміт розповіла, що якщо у людини діабет, їй потрібно часто їсти, але невеликими порціями. Тому ендокринолог поділилася, які перекуси будуть правильними протягом дня, щоб підтримувати рівень цукру в крові на стабільному рівні.
Також ми писали, що якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, тоді до раціону можна додавати як свіжі фрукти, так і сухофрукти. Експерти з харчування розповіли, в чому користь кожного з цих продуктів для здоров'я та організму людини.