Локшина швидкого приготування як із ресторану: що додати, щоб стало смачно

Розповідаємо, як приготувати ідеальну локшину швидкого приготування у себе вдома.

Прості страви з локшини швидкого приготування давно завоювали величезну популярність. З їхньою допомогою можна легко втамувати голод без якихось серйозних фінансових вкладень. При цьому сам продукт представлений у різній ціновій категорії та виробництва багатьох країн на вибір.

Раніше ми розповідали, як приготувати їжу, якщо немає газу. Один із цих лайфхаків підкаже, як запарити собі такий домашній фастфуд.

Як правильно варити локшину швидкого приготування

Зазвичай така їжа продається в упаковках, стаканах і невеликих відерцях. Усередині можна знайти пакетики зі спеціями, сушеним м'ясом і овочами, бульйоном та іншими інгредієнтами. Наприклад, є корейська локшина, яка продається зі шматочками рисового тіста.

Способи приготування у всіх різні. Виробники вказують на упаковці, як це зробити з конкретним продуктом. Загалом можна виділити кілька основних варіантів, як правильно заварити локшину швидкого приготування:

  • залити окропом і накрити кришкою;
  • залити водою і підігріти в мікрохвильовці;
  • проварити в каструлі на плиті;
  • приготувати на сковорідці з водою з подальшим її випарюванням.

Точна інформація, як і скільки готувати, вказується на упаковці виробником - універсального правила немає.

Шеф-кухар Ліззі Бріскін, яка пише для Business Insider, назвала 10 варіантів, що можна додати в локшину швидкого приготування. Професійна кулінарка зазначила, що завжди тримає в коморі невеликий запас такої шкідливої їжі. Вона недорога і дає змогу перекусити за кілька хвилин.

Як приготувати локшину швидкого приготування в домашніх умовах

Насамперед шеф-кухар рекомендує спробувати додати мариновані овочі для пікантності - огірки, цибулю, моркву або гострий перець.

Також, на думку Бріскін, добре підійде смажена кукурудза. Її треба обсмажити на невеликій кількості олії з паприкою та меленим перцем чилі, а потім доповнити страву.

Кухар розповіла і як приготувати локшину швидкого приготування з яйцем. Поки вона запарюється або вариться, розбийте яйце на сковорідку й обсмажте його зі спеціями. Потрібно, щоб білок повністю схопився, а жовток - залишався рідким.

Крім того, буде смачно додати готові сосиски або фрикадельки. Підігрійте їх на сковорідці та подавайте все разом як готову страву.

Замість них можна взяти курку-гриль. Вона, вважає Бріскін, ідеально підійде для тієї локшини, яку треба їсти разом із бульйоном. Розділіть м'ясо на шматочки і занурте в ємність зі стравою. Курка стане соковитою і додасть свій смак гарніру.

Іншим варіантом білка може бути креветка або інші морепродукти. Їхня головна перевага у швидкому розморожуванні та невеликому часі приготування. Ви встигнете довести морепродукти до готовності, поки вариться або запарюється локшина.

Якщо хочеться зробити страву цікавішою і ситнішою, то купіть для неї пельмені. Найкраще підійде гедза. Їх можна готувати разом із локшиною і потім насолоджуватися отриманим результатом.

Невелика кількість пасерованої зелені або овочів (шпинат, капуста, броколі або щось інше) дадуть вам змогу отримати більше вітамінів під час такого швидкого обіду або вечері. Додавати їх до локшини, що готується, потрібно в самому кінці, щоб інгредієнти не розварилися в кашу.

Бріскін рекомендує пробувати додавати в цю страву свої соуси на вибір, а не задовольнятися тим, що дає виробник. Наприклад, вона змішує одну порцію пасти місо і дві - кунжутної пасти тахіні. Розбавляє їх водою або соком лайма і використовує для заправки.

Наостанок можна додати трохи плавленого сиру, моцарели чи чеддеру, щоб зробити свою їжу кремовішою та ніжнішою.

Хоча те, як правильно заварити локшину швидкого приготування, диктує виробник, ви можете змінити та покращити цю страву на власний розсуд, використовуючи будь-який із цих 10 варіантів.

Вас також можуть зацікавити новини: