Як обрати імбир - найкращі поради / фото ua.depositphotos.com

Усього лише чайна або столова ложка свіжого імбиру додасть страві його фірмового гострого смаку, який може похизуватися солодкими, перцевими і цитрусовими нотками одночасно. Імбир зустрічається в кухнях усього світу в найрізноманітніших солодких і солоних стравах.

Видання Washington post пише, що потрібно знати про купівлю, чищення, тертку та інші способи підготовки імбиру.

Як купити свіжий імбир

Шукайте корінь імбиру з гладкою, не зморшкуватою шкіркою і "свіжим, пряним ароматом". Уникайте м'яких або запліснявілих шматочків.

Відео дня

Якщо ви купуєте на фермерському ринку або в азіатському продуктовому магазині, ви можете зустріти молодий імбир.

"Незрілий імбир - не білий, досить м'який і податливий, з рожевим, нерозвиненим листям, яке називається лусочками бутона", - пише Тім Карман. "Дитячий імбир лоскоче ваше піднебіння, а не нападає на нього".

Відсутність жилавих волокон робить його просто незамінним у роботі, до того ж його не потрібно чистити.

Як зберігати свіжий імбир

Щільно загорнутий імбир можна зберігати в холодильнику до трьох тижнів. Рекомендується й інший варіант зберігання: покладіть очищений імбир у скляну банку з кришкою і залийте сухим хересом або мадерою.

Крім того, імбир можна заморожувати. З ним тоді легше працювати. До того ж не потрібно турбуватися про те, що корінь загубиться на дні кошика і зіпсується.

Розріжте корінь на 1-2-дюймові шматочки і поставте їх у герметичний пакет, а потім сміливо заморожуйте. Його можна використовувати прямо з морозилки або після кількох хвилин відтаювання.

Як підготувати свіжий імбир

Найкраще обрізати кінці кореня імбиру перед використанням, оскільки вони зазвичай трохи підсихають. Що стосується шкірки, то її можна зішкребти краєм ложки. Можна скористатися ножем, але є ймовірність, що ви знімете більше м'якоті, ніж потрібно, а якщо ви працюєте із замороженим шматком, то лезо може зісковзнути.

Після цього у вас є кілька варіантів: натерти на тертці, нарізати слайсами, подрібнити або нарізати соломкою, залежно від рецепта.

"Імбир слід нарізати проти зерен, тому що він має довгі волокна, які проходять через нього вздовж, які складно жувати", - каже Меган Гінсберг з America's Test Kitchen. "Якщо ви нарізаєте проти зерна, перпендикулярно, а не паралельно волокнам, ви розрізаєте ці довгі волокна на більш дрібні шматочки".

Як натерти свіжий імбир

Особливо якщо ви дістаєте імбир із морозилки, натерти його на тертці не складе труднощів. Керамічні терки - улюблений інструмент багатьох кухарів.

Як використовувати свіжий імбир

Корінь імбиру зустрічається в найрізноманітніших кухнях світу і стравах, як солоних, так і солодких. Завдяки своєму яскравому смаку він, поряд з часником і цибулею, входить до складу ароматичної основи для соте, яку ви знайдете в багатьох азіатських стравах. Нарізаний шматочками або монетами, він може стати настоєм для супу або чаєм для прочищення голови, коли у вас погане самопочуття.

Заварюйте його в простому сиропі, щоб отримати засіб від горла, сироп для напоїв або начинку для морозива, млинців чи фруктових салатів. Змішайте його для заправки із зеленню для страв на грилі. Природно, він входить до складу випічки.

Раніше УНІАН писав, що чи можна змішувати куркуму та імбир.

Вас також можуть зацікавити новини: