Мільйонери розповіли про речі, на які не будуть витрачати гроші / ua.depositphotos.com

Багато хто з нас любить уявляти собі, що б купили, якби стали мільйонером. Однак, поспілкувавшись зі справжніми мільйонерами, ви зрозумієте, що ніхто не заробляє мільйон доларів - або не зберігає його - витрачаючи без розбору.

Як пише CNBC, відповіді мільйонерів показують, що навіть якщо у вас нібито є вільні кошти, важливо обдумано підходити до витрат, якщо ви сподіваєтесь примножити і зберегти своє багатство.

Ось на які речі мільйонери, за їхніми словами, ніколи не витрачають гроші.

Відео дня

Швидка мода

Джонатан Санчес, мільйонер і засновник компанії Parent Portfolio, має невеликий бюджет на одяг, дотримуючись простоти.

"Я не замислююся над своїм вбранням. У мене є невелика шафа з простим, нестаріючим одягом", - каже він. Цей підхід дає йому змогу уникнути спокуси витратитися на нові кричущі вбрання або дешеву одноразову моду.

"Я купую нові речі тільки тоді, коли мені потрібно замінити одяг із дірками, що утворилися внаслідок звичайного зносу", - каже він.

Розширені гарантії на техніку

Мільйонер Стів Адкок заявляє, що він ніколи не витрачає кошти на розширені гарантії на побутову техніку та електроніку з великих магазинів.

"Швидше за все, ви ними не скористаєтеся. Це просто додатковий прибуток для магазину", - каже він.

Замість того щоб платити за гарантію, Адкок щомісяця відкладає трохи грошей у свій резервний фонд на ремонт. Коли річ ламається, у нього є кошти на її покриття. Якщо ж річ прослужить довго, він зможе спрямувати гроші на інші витрати.

Дорогий алкоголь

Джим Крамер каже, що його виховували ощадливі батьки, які не дозволяли дітям замовляти газовану воду в ресторані доти, доки не принесуть їжу, щоб уникнути плати за добавку.

Ставши дорослим, Крамер дотримується такого ж ощадливого підходу, коли мова заходить про алкоголь.

Коли я бачу пляшку вина за 500 доларів, я кажу: "Яка марнотратство", - каже він. "Чому б вам просто не купити гарний светр?".

Модний одяг для тренування

Навіщо витрачатися на щось дороге, якщо безкоштовне підійде не гірше? Так вважає засновниця компанії Crush Your Money Goals Бернадетт Джой, коли мова заходить про тренувальний одяг.

"Завдяки розвитку індустрії athleisure іноді похід до спортзалу більше схожий на показ мод, аніж на фітнес", - каже вона. "Оскільки я відвідую кілька конференцій і заходів на рік, на яких можна отримати сувеніри, я із задоволенням надягаю ці безкоштовні футболки на заняття йогою і танцями, замість того щоб витрачати гроші на дизайнерський одяг для тренувань".

Вечори з друзями

Мільйонер Тодд Болдвін каже, що рідко витрачається на походи до ресторану або в кіно, "але тільки тому, що я знаю, як за це можна отримати гроші".

Болдвін є "таємним покупцем" і отримує гроші за обіди, походи за продуктами, походи в кіно і навіть відвідування готелів і казино в обмін на відгуки про товари і послуги, якими він користується.

"Якщо приятель хоче піти в бар або хтось хоче сходити в кіно, я зазвичай намагаюся дочекатися, коли зможу стати таємним покупцем, - каже він, - тому що якщо ви все одно збираєтеся туди піти, ви можете отримати це безкоштовно і отримати гроші зверху".

Раніше УНІАН розповідав, які 7 звичок роблять вас бідними. Серед них, зокрема, нестача сну та нездорове харчування.

Вас також можуть зацікавити новини: