Що потрібно зробити, щоб бути щасливим / фото ua.depositphotos.com

Щастя - це внутрішня робота. Воно виростає з насіння наших повсякденних звичок, пише генеральним директор і співзасновник соціальної платформи Ideapod Джастін Браун на Hack Spirit.

Автор упевнений, що у всіх є можливість розвивати звички, які сприяють благополуччю і приносять радість у життя.

Браун назвав 9 звичок, які варто набути, щоб привнести більше щастя у своє повсякденне життя:

Відео дня

Приймайте вдячність. Численні дослідження показують глибокий вплив вдячності на наше благополуччя. Це пов'язано зі збільшенням щастя, зниженням стресу та покращенням стосунків.

Виховуйте самосвідомість. Це здатність розпізнавати і розуміти наші власні емоції, поведінку і моделі мислення. Йдеться про те, щоб повернути об'єктив всередину себе і стати спостерігачем свого власного досвіду.

Кидайте виклик своїм обмежувальним переконанням. У кожного з нас є певні переконання про себе, які стримують нас. Ці обмежувальні переконання діють як уявні кайдани, заважаючи нам повністю реалізувати свій потенціал і досягти щастя, на яке ми заслуговуємо.

Сприймайте перешкоди як можливості. Боротьба - частина життя, і перешкоди створені не для того, щоб зламати нас. Кожне випробування, кожна невдача несе в собі насіння зростання і навчання. І замість того, щоб розглядати невдачу як глухий кут, спробуйте сприймати її як зворотний зв'язок, запрошення адаптуватися, розвиватися і розкрити свій творчий потенціал.

Практикуйте усвідомлене споживання та інвестиції. Ми часто недооцінюємо силу наших фінансових рішень. Кожна покупка, яку ми робимо, кожна інвестиція, яку ми робимо, посилають повідомлення про те, в якому світі ми хочемо жити.

Віддавайте перевагу самотності. У світі, де постійно панує активність і шум, проводити час на самоті може здатися розкішшю або навіть марною тратою часу. Але самотність - це більше, ніж просто побути наодинці з собою. Це стан буття, простір, де ми можемо глибоко з'єднатися із самими собою. Самотність дає нам можливість зупинитися, поміркувати і перезарядитися. Це дає нам змогу відключити зовнішній шум і налаштуватися на наші внутрішні думки, почуття і бажання. Саме в ці тихі моменти ми часто отримуємо найглибше розуміння про себе і своє життя.

Розвивайте щирі стосунки. Культивування автентичних стосунків означає пріоритет глибини над широтою. Йдеться про зв'язок з іншими людьми на глибшому рівні, розкриття своєї істинної сутності та прийняття уразливості. Йдеться про побудову стосунків, заснованих на взаємній повазі, співчутті та щирій турботі.

Поважайте свою творчість. Ми часто думаємо про творчість як про рису, притаманну художникам, письменникам чи музикантам. Але творчість - це не тільки створення мистецтва; це суть нашої людяності. Це вроджена здатність кожного з нас. Креативність полягає в тому, щоб бачити можливості там, де інші бачать глухий кут. Йдеться про пошук інноваційних рішень проблем. Йдеться про автентичне самовираження та привнесення наших унікальних ідей і поглядів у повсякденне життя.

Беріть на себе відповідальність за своє життя. Це означає визнання того, що в нас є можливість формувати наш досвід через наше ставлення, дії та реакції. Це означає зосередитися не на тому, що з нами відбувається, а на тому, як ми реагуємо на те, що відбувається. Ми повинні визнати свій вибір і його наслідки, як хороші, так і погані. У кожного з нас є можливість змінити своє життя.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав про те, як знайти щастя - три поради від психолога.

Вас також можуть зацікавити новини: