Що відбувається з вашим тілом, коли ви випиваєте більше однієї чашки кави щодня

Якщо ви не надчутливі до кофеїну, ви, ймовірно, отримаєте чимало переваг.

Крім того, що кава смачна, вона також може вплинути на загальний стан здоров'я. Фахівці розповіли. що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте більше однієї чашки кави щодня.

Як пише журнал Parade, якщо ви не надчутливі до кофеїну, ви, ймовірно, отримаєте чимало переваг, якщо не зловживатимите:

  • Поліпшення пильності, концентрації та рівня енергії. Кофеїн дійсно дає "поштовх". За словами дієтологів, він є хімічним стимулятором, який блокує рецептори у мозку, які викликають втому. Кофеїн стимулює нервову систему і може допомогти підвищити продуктивність на роботі або під час навчання.
  • Поліпшення здоров'я печінки. Фахівці стверджують, що кава робить позитивний вплив на здоров'я печінки, особливо у людей з гепатитом B і C, а також з алкогольною залежністю. Вважається, що інгредієнти та рослинні сполуки кави допомагають запобігти фіброзу печінки, а також накопиченню жиру в організмі.
  • Задоволення щоденних потреб організму в рідині. Кава може сприяти досягненню цілей гідратації на день. Кофеїн є сечогінним засобом, але не викликає зневоднення, оскільки не призводить до втрати більшої кількості рідини.
  • Зниження ризику захворювань. Вважається, що вживання кави пов'язане зі зниженням ризику розвитку деяких видів раку, діабету 2 типу, серцевих захворювань, нейродегенеративних захворювань та депресії.
  • Поліпшення психічного здоров'я. Хоча кофеїн може викликати нервозність у тривожних людей, якщо ви боретеся з депресією, кава може вам допомогти.

У тому випадку, якщо ви зловживаєте кавою, то можете зіткнутися з низкою проблем. Оскільки кава стимулює мозок і бореться з втомою, вживання занадто багато кави або у невідповідний час може призвести до поганого сну.

За словами дієтологів, рекомендована кількість кофеїну на день становить 400 мг, в одній чашці кави об'ємом 8 унцій міститься близько 90 мг кофеїну.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що, згідно з новим дослідженням, недолік сну загрожує психічному здоров'ю 78% дорослих.

Вас також можуть зацікавити новини: