Такі котлети вийдуть більш хрусткими.
Відомий ресторанний критику Нігелла Лоусон розповіла про свій рецепт хрустких курячих котлет, в якому для створення хрусткої скоринки вона використовує несподіваний інгредієнт. Про це пише Express.
"Я могла б назвати ці курячі котлети "Хрусткими курячими котлетами з кукурудзяними пластівцями", оскільки хрустка скоринка забезпечується не панірувальними сухарями, а кукурудзяними пластівцями", - наголосила Лоусон.
Дістаньте з холодильника два курячі філе та почекайте, аби вони не були занадто холодними перед смаженням.
Далі візьміть неглибоку тарілку, в яку поміститься м'ясо та додайте 70 г гірчиці разом з одним зубчиком дрібно натертого або подрібненого часнику.
"Додайте пів чайної ложки меленої кориці, куряче яйце і збийте все разом. Покладіть нарізані шматки м'яса всередину, переверніть їх і дайте їм полежати в суміші, поки ви готуєте "панірування"", - радять у матеріалі.
Після цього покладіть 75 г кукурудзяних пластівців у миску та подрібніть їх руками.
"Кукурудзяні пластівці призначені не тільки для сніданку, як демонструє Нігелла Лоусон у своєму рецепті хрустких курячих котлет. Телевізійна кухарка використовує улюблену марку пластівців для панірування курки, замінюючи панірувальні сухарі для отримання хрусткої скоринки", - додають в Express.
Розламайте їх пальцями, щоб отримати грубо подрібнені пластівці, уникаючи порошку.
Потім додайте півтори чайної ложки пікантного перцю або паприки та перемішайте виделкою. По черзі обваляйте шматки м'яса, які були замочені в яйці та гірчиці, в крихтах кукурудзяних пластівців, поки вони добре не будуть покриті. Після чого покладіть їх на решітку, аби вони висохли впродовж 5-10 хвилин.
Далі розігрійте сковорідку та додайте дві столові ложки соняшникової олії.
"Коли олія нагріється, обсмажте курку протягом трьох хвилин з одного боку, потім обережно переверніть її і готуйте ще три хвилини, переконавшись, що курка просмажилася всередині. Перекладіть готову курку на тарілки, на які вже викладені помідори та рукола або салатне листя на ваш вибір", - рекомендують у виданні.
Після чого додайте трохи лимонного соку та смакуйте.
"Цей рецепт особливо зручний, якщо ви хочете отримати хрустку страву без глютену, але для впевненості перевірте банку гірчиці та пачку кукурудзяних пластівців. Теоретично кукурудзяні пластівці за своєю природою не містять глютену, але через проблеми з перехресним забрудненням на заводах це не завжди так. Якщо це не є проблемою, використовуйте будь-які кукурудзяні пластівці, які вам подобаються", - додала Нігелла.
Раніше експерти розповіли, як правильно зберігати лимони та лайми. Крім того, фахівці відповіли, як вичавити сік з твердого лимона. За їхніми словами, для цього є хитрий прийом.
Також експерти пояснили, які кімнатні рослини будуть добре рости на вашій кухні. Такими рослинами виявилися потос, філодендрон, трави, сукуленти, каучукове дерево та інші.