
Лимони та лайми є інгредієнтами для багатьох рецептів, адже їхній яскравий смак є незамінним на кухні, особливо в теплі місяці. Попри свою універсальність, цитрусові мають недолік, а саме можуть почати висихати та втрачати свій смак після покупки. Тому видання Express розповіло, як і де правильно зберігати цитрусові.
"Лимони, апельсини та лайми зберігатимуться до чотирьох разів довше, якщо їх зберігати в холодильнику. Це тому, що більш прохолодна температура запобігає їх висиханню", - зазначили експерти з кейтерингу Alliance Online.
Також експерти розповіли, як вичавити сік з твердого лимона. За їхніми словами, для цього є хитрий прийом.
Зокрема у Good Food радять перед вичавлюванням поставити лимон у мікрохвильовку на 20-30 секунд, що значно покращить вихід соку.
"Це пом'якшує внутрішні мембрани, розпушує м'якуш і сприяє більш вільному витіканню соку. Просто будьте обережні, щоб не перегріти їх, оскільки занадто тривале нагрівання лимона в мікрохвильовці може висушити м'якуш, що суперечить меті", - попередили в Express.
Такий метод є дуже корисним при роботі з охолодженими фруктами, адже холодні лимони та лайми зазвичай набагато твердіші та менш податливі до вичавлення соку.
Інші поради експертів
Раніше садівник розповів, як змусити орхідею цвісти частіше. Він рекомендує дотримуватися кількох простих порад щодо цього питання, а саме не забувати про полив, підживлення, правильне розташування рослини та обрізку.
Також шеф-кухарка пояснила, як безпечно та легко нарізати твердий сир. Зокрема вона порадила використовувати для цього кухонний рушник, аби захистити долоні від ножа.