Перше судове засідання у справі призначено на 15 жовтня / фото facebook.com/SecurSerUkraine

До суду направлено справу по співробітнику Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України, який замість службових відряджень їздив судити футбольні матчі.

Про це в коментарі Цензор.Нет розповів начальник управління з розслідування військових злочинів Головного слідчого управління ДБР Ярослав Льошенко.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2018-2019 років цього співробітника СБУ відправляли в регіони з метою надання методичної та практичної допомоги при проведенні робіт з технічного захисту інформації. Але він, вважаючи, що керівництво не буде перевіряти і контролювати його фактичне перебування у відрядженнях за певними місцями несення обов'язків військової служби, не отримавши відповідних дозволів начальника, понад 10 разів самовільно виїжджав в інші міста України, де брав безпосередню участь у суддівстві футбольних матчів в якості арбітра", - говорить Льошенко.

Відео дня

Читайте такожУ Чернівцях поліцейський на BMW протаранив огорожу та злетів на паркан (фото)

5 червня 2020 року співробітнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 409 КК України. У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Матеріали кримінального провадження направлено до Вінницького міського суду. Перше судове засідання призначено на 15 жовтня.

Вас також можуть зацікавити новини: