Як часто людина повинна ходити в туалет - поради / ua.depositphotos.com

Організм кожної людини індивідуальний - одні люди відвідують санвузол до 10 разів на день, інші можуть обійтися трьома-чотирма походами в "кімнату переговорів". Однак не всі знають, скільки разів нормально ходити в туалет по-великому і по-маленькому, і які ознаки вкажуть на проблеми зі здоров'ям.

Скільки разів на тиждень потрібно ходити в туалет по-великому

Лікарі стверджують, що спорожняти кишечник здорова людина повинна 1-2 рази на добу - вранці і вдень або ввечері. Відповідно, в тиждень кількість відвідувань туалету становить мінімум 7 і максимум 14 разів. 

Тривала відсутність дефекації (запор) - тривожний симптом, як і занадто частий процес (діарея або пронос). Причиною такої поведінки кишечника можуть бути:

Відео дня
  • рак прямої кишки;
  • хвороби печінки;
  • кишковий туберкульоз;
  • хвороба Крона та інші.

Також на якість і кількість відвідування туалету по-великому впливає спосіб життя - у тих, хто багато сидить і мало рухається, частіше трапляються запори. Додатковий ефект можуть надавати і лікарські препарати, що впливають на процес дефекації.

Якщо ви не можете зрозуміти, скільки людина повинна ходити в туалет по-великому, орієнтуйтеся на вищевказаний показник, при його зменшенні або збільшенні звертайтеся до терапевта і проктолога.

Скільки людина повинна ходити в туалет по-маленькому

На роботу сечовидільної системи також впливає величезна кількість факторів - спосіб життя, навколишнє середовище, харчування, екологічна обстановка, стан здоров'я та інші. Незважаючи на це, вважається, що людина повинна знати, скільки разів на день потрібно ходити по-маленькому - навіть для цього процесу існують норми.

Якщо говорити про те, скільки разів чоловік повинен ходити в туалет, то тут лікарі називають цифру 8, а для жінок показник дещо збільшений - їм можна відвідувати санвузол по-маленькому до 10 разів на день. Організм людей, які живуть, дотримуючись цих меж, вважається умовно здоровим.

Однак якщо ваше сечовипускання почастішало, не варто відразу бити тривогу. Подібна ситуація не викликає побоювань, якщо пов'язана з особливостями стану людини:

  • вагітністю;
  • кінцем менструального циклу;
  • прийомім ліків;
  • надмірними фізичними навантаженнями;
  • рясним питтям сечогінних напоїв.

Звертатися до лікаря рекомендовано лише тоді, коли людина, зазвичай справляє нужду 5-6 разів на день, раптом починає "бігати" в туалет 10-15 разів, не змінюючи при цьому спосіб життя.

Вас також можуть зацікавити новини: