У МОЗ рекомендують не зловживати сіллю / фото ua.depositphotos.com

Неможливо уявити собі будь-яку кухню без солі. Є кілька видів цього продукту, але найпоширеніших два. Давайте розберемося, що краще - морська сіль, чи  звичайна.

Багатьох хвилює питання, чи можна використовувати морську сіль замість кухонної. Кулінари дають ствердну відповідь. Ще багато хто не знає, чи можна використовувати морську сіль для готування. Так ось, досвідчені господині додають її в воду при приготуванні овочів, рису, курки, або супів, оскільки смак розчиненої морської солі не відрізняється від кам'яної.

Чим морська сіль корисніша - відповідь МОЗ

Той факт, що морська сіль є натуральною, не робить її кращою за кухонну. У МОЗ пояснили, що обидва види солі майже однакові, і основний їх компонент - натрій. Тому сказати, яка сіль корисніша морська або кухонна, неможливо, в зв'язку з чим фахівці настійно рекомендують просто не зловживати нею.

Відео дня

Чим відрізняється морська сіль від йодованої

Основна різниця - в кількості йоду. Фахівці відзначили, що частка йоду в морській солі набагато нижча, ніж в йодованій, в яку спеціально додають йодид.

Так, дослідження морської солі з двох десятків країн з'ясувало, що в ній міститься близько 0,7 мг/кг йоду, а в йодованій ця частка становить 25-55 мг/кг.

У чому відмінність морської солі від кам'яної

Перша відмінність в джерелі видобутку. Морська з'являється за допомогою випареної морської води, а звичайну добувають у спеціальних шахтах. Також ці два види відрізняються зовні. 

Однак, варто пам'ятати, що і морська і кам'яна солі складаються з хлориду натрію. Тільки у морської є ще домішки сірчаної кислоти, магнію, кальцію і калію. Існує думка, що морська сіль харчова небезпечна для організму, але це не так - просто вона маэ невеликий проносний ефект. Тому, яку сіль краще використовувати в їжу, вирішувати саме вам.

Раніше УНІАН писав, чому чай п'ють з сіллю.

Вас також можуть зацікавити новини: