Дехто кидав у вогонь «451 градус за Фаренгейтом» і «Походження видів» Дарвіна, яка насправді була Біблією. / getty images

Пастор з Теннессі (США) Грег Локк очолив публічне спалення серії книг Джоан Ролінг про "Гаррі Поттера" і вампірської саги Стефані Маєр "Сутінки" у рамках боротьби з "демонічним впливом".

Про це пише The Guardian.

Спалення транслювалося в прямому ефірі у Facebook й слідувало за ухваленим минулого місця рішення шкільного комітету округу Теннессі заборонити графічний роман про Голокост "Маус".

Відео дня

"Ми прекрасно розуміємо, на що ідемо. Принесіть усе це. Припиніть дозволяти демонічному впливу проникати у ваш будинок", – написав прихильник теорій змов, пастор Грег Локк у соцмережі.

Після цього модератори мережі видалили скандальний пост чоловіка.

Він додав, що у Теннессі є "багато речей, які надходять звідусіль, які треба спалити".

"Ми не граємо в ігри. Відьмацтво і прокляті речі повинні піти геть", – висловився американець.

Подія зібрала багато людей, учасники заходу кидали у багаття примірники "Гаррі Поттера" і "Сутінок".

Перед спаленням Локк відповів, що бореться з "дияволом масонів" і що "не збирається найближчим часом з собою покінчити".

"Я більше не буду зв’язуватися з відьмами, я не буду зв’язуватися з чарівництвом. Я не буду зв’язуватися з демонами. Я виганяю їх усіх во ім’я Ісуса Христа", – заявив Грег.

Очевидці події кажуть, що дехто з місцевих навіть кидав у вогонь "451 градус за Фаренгейтом" Бредбері і "Походження видів" Дарвіна, яка насправді виявилась Біблією.

Вас також можуть зацікавити новини: