Середній вік членів якудзи — 50 років / фото: elmimmo, flickr.com

У японській префектурі Хьоґо заборонили членам японської мафії — якудза — роздавати дітям будь-які подарунки. За порушення нового правила загрожує штраф або ув'язнення.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Telegraph.

Заборону ухвалили, щоб захистити дітей від угруповання Ямагучі-Гумі (частина якудзи). Її учасники намагаються задобрити дітей за допомогою невеликих подарунків. У поліції помітили, що щороку з 2013 члени угруповання особливо активно пригощають дітей перед Хелловіном.

Відео дня

Читайте такожУ Франції вчителя вигнали з дитсадка через татуювання: дитині снилися кошмари (фото, відео)

Заборона набере чинності 26 жовтня — якраз за декілька днів до свята. З того часу членів мафії можуть притягнути до відповідальності за те, що вони дарують неповнолітнім гроші, речі, їжу чи запрошують дітей до своїх «офісів». Виняток можуть зробити, якщо є «законна причина» зробити подарунок.

За порушення заборони можуть оштрафувати на 500 тисяч єн (приблизно 130 тисяч гривень) чи відправити у в'язницю на шість місяців.

Чому мафія "підкуповувала" дітей

Середній вік членів якудзи — 50 років, тому вони намагаються залучити нових членів. Підкуп грошима чи їжею допомагає їм у цьому.

В угрупованні Ямагучі-гумі, яке діє на території префектури Хьоґо, приблизно 9 тисяч учасників. Вони щороку заробляють мільйони доларів завдяки вимаганням, азартним іграм, секс-індустрії, торгівлею зброєю, продажу наркотиків.

Вас також можуть зацікавити новини