Скотті попереджає водіїв не використовувати паливо, термін придатності якого перевищує кілька місяців / колаж УНІАН, фото REUTERS, YouTube @scottykilmer

Один із найпопулярніших автомобільних експертів YouTube попередив автомобілістів, що використання старого палива може призвести до серйозного пошкодження їхнього автомобіля.

Скотті Кілмер - автомеханік з Америки, який працює з транспортними засобами з 1960-х років і регулярно публікує відеоролики, що допомагають водіям економити гроші та уникати механічних проблем, пише Daily Express.

У нещодавньому відео Скотті заявляє, що автомобілістам не слід використовувати бензин або дизельне паливо, термін експлуатації яких перевищує кілька місяців.

Відео дня

"Сьогодні я розповім вам, чому б не заливати в машину старий бензин. Сучасний бензин являє собою суміш всіляких присадок і зазвичай містить 10 відсотків етанолу. Якщо у вас є бензин, який простояв два-три місяці, не варто його використовувати, тому що він може засмітити паливний насос, паливний фільтр і паливні форсунки. Воно того не варте!", - порадив він.

Оскільки температура поступово підвищується, чимало автомобілістів уперше в цьому році сядуть за кермо класичних автомобілів та автомобілів з відкидним верхом.

Однак експлуатація автомобіля на бензині або дизельному паливі, купленого понад два місяці тому, може призвести до засмічення компонентів паливної системи.

У міру старіння в паливі можуть почати утворюватися пероксиди, які також можуть пошкодити деякі інші металеві та гумові деталі, особливо в спекотну погоду.

Щоб допомогти автомобілістам уникнути вигоряння палива всередині автомобіля, Скотті запропонував тим, хто ставить автомобіль на зберігання, інвестувати в стабілізатор палива.

"Так що ж робити, якщо ви паркуєте свій автомобіль на шість-дев'ять місяців або більше? Ну, ви купуєте хімікати для стабілізації палива. Ви заливаєте його в бак, коли він наполовину повний, а потім заповнюєте його доверху, щоб у баку залишалося менше повітря під час його окислення", - додав він.

Стабілізатори палива призначені для запобігання розпаду бензину і дизельного палива на термін до 24 місяців. Щоб продовжити термін служби палива, автомобілістам необхідно якомога швидше додати стабілізатор у бак, оскільки хімічна речовина не може повернути бензину або дизелю колишній стан.

Проте багато автомобільних експертів також припускають, що водіям, які планують прибрати автомобіль з дороги, слід пам'ятати про те, скільки пального вони заливають у бак за кілька тижнів до того, як його буде відправлено на зберігання.

Поради Скотті Кілмера

У недавньому відео він розповів, як очищення двигуна мийкою високого тиску може мати дорогі наслідки, про які багато хто навіть не здогадується.

Багатьох людей спокушає ідея промити моторний відсік під тиском і обробити його засобами, щоб верхня частина двигуна стала блискучою.

Однак більшість водіїв не знають, як захистити життєво важливі деталі перед чищенням двигуна, що може призвести до потенційно катастрофічних наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: