Як підтиратися в туалеті - поради / ua.depositphotos.com

Багато людей не знають, як правильно підтиратися - і не тому, що вони невігласи, а просто поколіннями закладена певна невірна послідовність дій. Вчені зараз б'ють на сполох - помилкові гігієнічні звички можуть призвести до фатальних наслідків.

Чому шкідливо витирати попу туалетним папером - думка експерта

Лікар з Нью-Йорка Пунам Десай у своєму відео на платформі TikTok розповіла, що більшість американців підтираються папером. Так роблять і українці, однак, це небезпечна звичка:

Якщо ви користуєтеся туалетним папером, то іноді він може залишати неприємний запах або навіть фекалії.

- помітила лікар.

Більш ефективний варіант - мити або витирати попу вологими серветками, мокрими рушниками, але краще - використовувати біде. Якщо у вашій ванній кімнаті його немає, подумайте про альтернативу - пляшку з пульверизатором, наприклад. В крайньому випадку, завжди можна сходити в душ після відвідування туалету.

Як правильно витирати попу жінці

Дівчатам особливо варто задуматися про те, як витирати попу з довгими нігтями - залишки фекалій можуть стати частиною нейл-арту, що в підсумку призведе до катастрофічних наслідків для репутації модниці. Саме тому дайте відповідь собі самі на питання про те, чи потрібно мити попу після походу в туалет - краще, щоб відповідь була позитивною. По-перше, так ви зможете точно позбутися від залишків екскрементів, а по-друге, відмити руки, якщо оказія з манікюром все-таки сталася.

Чи можна натерти попу туалетним папером - думка лікаря

Доктор Десаї озвучує цей ризик, коли розповідає про те, як витирати попу ефективно і без негативних наслідків. Занадто старанне тертя ануса може привести до геморою і анальних тріщин, а у жінок - до захворювань сечостатевої системи, якщо бактерії при витиранні потраплять в піхву.

Ще один фізіотерапевт з TikTok пояснила, що не можна витирати попу більше трьох разів, інакше ви розмазуєте фекалії по анальному отвору. Також вона порадила лайфхак, як можна зменшити радіус забруднення - потрібно привчити себе стискати сфінктер 4 рази під час дефекації. Перший раз - слабо, потім сильніше, ще сильніше і зовсім старанно. Така техніка допоможе зменшити кількість фекалій, що залишаються на волосках навколо ануса, і вийти з туалету максимально чистими.

Вас також можуть зацікавити новини: