Для цього вам у нагоді стане один популярний фрукт.
Яйця вже давно стали основним продуктом сніданку, адже вони багаті на поживні речовини, є універсальними та навіть, коли ви маєте мало часу, їх можна приготувати за кілька хвилин. Про це пише Eating Well.
"Хоча тарілка смачних яєць допомагає вам досягти денної норми споживання білка, у вашому щоденному раціоні яєць бракує важливої поживної речовини - клітковини! На щастя, це легко виправити за допомогою простого вдосконалення", - запевняють у матеріалі.
Експерти радять додавати до яєць авокадо. Попри те, що люди вважають фрукт джерелом здорових жирів, він також має джерело клітковини.
Лише половина авокадо забезпечує 4-5 г клітковини. Почати день зі сніданку, який містить клітковину, додавши до нього авокадо, це розумний крок, адже мало хто з нас споживає рекомендовані 28-34 г клітковини на день.
"Ця клітковина також корисна для здоров'я кишківника. Вона не тільки забезпечує нормальне травлення, але й, як показують дослідження, сприяє оздоровленню мікробіому кишківника", - підкреслюють у виданні.
Також авокадо є чудовим варіантом для вашого серця, адже воно багате на клітковину та мононенасичені жири, які корисні для серця. Ці обидві поживні речовини повʼязані з покращенням показників холестерину.
"Дослідження показують, що споживання авокадо сприяє зниженню рівня холестерину ЛПНЩ (поганий холестерин - УНІАН)", - додала магістр наук, дієтолог, ліцензований дієтолог, сертифікований спеціаліст з харчування та фізичної підготовки Умо Каллінс.
Також авокадо стабілізує цукор в крові, тому важливо додавати його до сніданку.
"Після їжі клітковина уповільнює перетравлювання вуглеводів, завдяки чому рівень цукру в крові підвищується більш стабільно, що краще для вашого енергетичного рівня та метаболічного здоров'я", - пояснюють в Eating Well.
Є багато способів зробити вашу страву смачною за допомогою авокадо. До прикладу, перетворіть яєчню з авокадо на сніданок, який можна буде їсти руками, зробивши цільнозернову тортилью.
"Для смаку і кольору додайте до яєчні подрібнені овочі, такі як гриби, перець і цибуля. Потім викладіть її в рол з нарізаним авокадо і сиром. Ви також можете спробувати рол з лососем у стилі бейгла з копченим лососем, авокадо, вершковим сиром і яєчнею", - рекомендують у публікації.
"Ви також можете приготувати миску для сніданку з авокадо і яйцями, розігрівши в мисці швидкий коричневий рис, кіноа або навіть вівсянку, а потім виклавши на неї яєчню, нарізане авокадо, сальсу і будь-які додаткові овочі на ваш вибір", - додала Каллінс.
Також експерти розповіли, яка їжа містить більше вітаміну C, ніж апельсин. За їхніми словами, до переліку таких продуктів увійшли червоний болгарський перець, гуава, манго, полуниці, перець чилі, папая та інші.
Водночас досвідчений тренер відповіла, скільки часу потрібно ходити на день, аби живіт був плоским. Вона наголосила, що для більшості людей півгодини-година ходьби може дати помітний ефект.