
Багато господинь вміють готувати голубці - рецепти передають із покоління в покоління, але навряд чи вони разюче відрізняються один від одного. Як правило, страву заливають водою під час тушкування, але це не найкращий варіант. Дізнайтеся, що додати в голубці, щоб вони були соковитими та ніжними.
Як приготувати смачні голубці - рецепт, перевірений часом
Напевно, немає жодної жінки, якій не хотілося б довести свою кулінарну майстерність до абсолюту. Таке бажання справедливе і для складних страв, і для простішої куховарства - як приготувати голубці, наприклад, знає кожна. Однак навіть для такої, здавалося б, невигадливої вечері існує свій секрет, використовуючи який, можна помітно поліпшити смак і капусти, і м'яса.
Хитрість криється в продукті, яким потрібно заливати вже закручені "рулетики", тож, якщо досі не здогадалися, у чому тушкувати голубці - спробуйте додати молока. Упевнені, результат вразить, і більше повертатися до звичайного рецепта з водою ви не захочете.
Інгредієнти:
- 15-20 листів капусти;
- 300 грамів фаршу;
- 0,5 склянки вареного рису;
- 2 ріпчасті цибулі;
- 1 морква;
- 500 мл молока будь-якої жирності;
- 1 ст.л томатної пасти;
- 3 зубчики часнику;
- сіль, перець, олія.
За цією технологією у вас вийдуть чудові голубці - рецепт простий, але дуже хороший. Спочатку необхідно взяти капусту, вимити її, вирізати качан і опустити овоч у каструлю з киплячою водою. Варити до м'якості, потім дістати й відокремити листя.
Рис відварити до напівготовності, з'єднати із сирим фаршем і однією тертою цибулиною. Посолити, поперчити, перемішати. Другу цибулину нарізати кубиком, викласти на розігріту сковороду, змащену олією, туди ж додати терту моркву. Обсмажити овочі до золотистого кольору, викласти до них томатну пасту, сіль і перець, готувати ще п'ять хвилин.
Покласти один капустяний лист на дошку, відбити молотком, щоб прибрати потовщення, розмістити начинку з фаршу і рису ближче до широкого краю. Згорнути голубець, щільно притискаючи пальцями капусту, щоб під час тушкування продукт не розвалився. За таким самим принципом згорнути інші "рулетики".
Обсмажити голубці з двох боків до золотистої скоринки, потім перекласти в каструлю або казан, залити молоком і довести до кипіння. Зменшити вогонь, накрити посуд кришкою і тушкувати 20 хвилин.
ВАЖЛИВО: у процесі приготування молоко може згорнутися, цього не потрібно боятися - достатньо просто прибрати сироватку ложкою, а до голубців всипати овочеву заправку і готувати ще 20 хвилин.